La Urgenţa Spitalului Judeţean, 125 de pacienţi pe zi

Sorina Popa

Noul şef interimar al Consiliului Judeţean Hunedoara, vicepreşedintele Dorin Gligor, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că de acum înainte va acorda o atenţie sporită sectorului sănătăţii hunedorenilor.
Pentru asta, au fost alocaţi banii necesari pentru ca unităţile medicale aflate în subordinea Consiliului Judeţean să funcţioneze normal, ba mai mult, să facă şi investiţiile necesare. Banii nu au fost direcţionaţi ca pe vremea fostului preşedinte al instituţiei, ci în funcţie de necesităţi, susţine Gligor. La conferinţă au fost prezenţi şi managerul Spitalului Judeţean Deva şi cei ai sanatoriilor de pneumoftiziologie Brad şi Geoagiu.

Doar 40 la sută din pacienţi, din Deva
Astfel, managerul Spitalului Judeţean din Deva, Călin Laza, a afirmat că a primit de la CJ un buget de 4,3 milioane de lei pentru acest an. „În anul trecut, la spitalul nostru am rezolvat 23.450 de pacienţi. Asta, deşi am contractat cu Casa de Sănătate sume doar pentru 19.500 de pacienţi. Am consumat pentru bolnavii trataţi, 4,7 de milioane de lei, pentru aproape 170.000 de zile de spitalizare. Din Deva, avem doar 40 la sută dintre pacienţi, restul fiind din celelalte localităţi din judeţ. Când celelalte spitale din judeţ nu mai au ce face cu pacienţii, îi trimit la noi.
Una dintre nedreptăţile pe care au trebuit să le suporte salariaţii de aici, pe vremea lui Mircea Moloţ, a declarat Dorin Gligor, a fost şi aceea că nu se dădeau tichetele de masă. „Sub un fals pretext, acordarea tichetelor a fost suspendată, o mare nedreptate din punctul meu de vedere. Din această lună, angajaţii Spitalului Judeţean Deva îşi primesc din nou tichetele”, a declarat vicepreşedintele Dorin Gligor.

Încă 20 de milioane de lei pentru noua Secţie UPU
Managerul Călin Laza a mai afirmat că pentru finalizarea noului Departament al Unităţii de Primire Urgenţe mai este nevoie de 20 de milioane de lei. „În Secţia UPU, în 2013 au fost trataţi 32.000 de pacienţi, iar în anul trecut, 47.500 de persoane. În medie, au fost 125 de bolnavi zilnic trataţi în acest loc. E adevărat, este o secţie foarte grea, există şi nemulţumiri”, a spus Laza. În 2014, la Secţia UPU a Spitalului Judeţean Deva au existat peste 100 de reclamaţii privind modul în care personalul medical s-a ocupat de pacienţi. Managerul Călin Laza a declarat că unitatea medicală pe care o conduce ar avea nevoie de încă 20 de medici pentru o bună funcţionare.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

LICITAŢIE

CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…

3 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zo­nă, ajuns, cum se spu­ne cu sacii în căruță,…

3 zile ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…

3 zile ago

Când va fi SFINȚITĂ Catedrala Mântuirii Neamului: „Permanent deschisă închinătorilor”. Cât ne costă Catedrala

Catedrala Națională va fi sfințită du­mi­nică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecu­menic Bartolomeu I al…

3 zile ago

Bulina neagră

Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…

3 zile ago

Bătută măr de sărbătorile de iarnă

O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de săr­bătorile de…

3 zile ago