Dacă până mai ieri, proiectul depus pe Măsura 322, în valoare de 2,5 milioane de euro, smulgea multe ofuri, acum, veştile bune se ţin lanţ pentru Milu Folescu (foto), edilul comunei Vaţa de Jos.
După muncă şi răsplată
Din noiembrie 2010, de când primarul a preluat preşedinţia ADI (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară), proiectul integrat, în valoare de 6 milioane de euro, realizat împreună cu comuna vecină – Tomeşti, a cunoscut o urgentare a demersurilor, trecându-se, după două serii de contestaţii, la mult aşteptata etapă de licitaţie. Proiectul vizează alimentarea cu apă şi canalizarea pentru satele aparţinătoare comunei Tomeşti şi satele Târnava de Criş şi Brotuna, aparţinătoare comunei Vaţa de Jos. „Am mai depus încă unul, de data aceasta la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru modernizarea a 10 km din DC 173, cu o valoare de un milion de euro şi un altul, pentru 4 km din DC 172, în valoare de 1.200.000 de lei. Acum, mai avem documentaţia pregătită pentru realizarea unei săli de sport. Dar despre asta, voi vorbi la timpul oportun”, spune pragmaticul primar.
Din natură, pentru oameni
Hunedoara se poate număra printre judeţele din România cu care natura a fost foarte darnică. Însă, conform dictonului, Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă şi în traistă, fructificarea oportunităţilor depinde de fiecare administraţie în parte. Nici la Vaţa de Jos, lucrurile nu stau altfel, aici, posibilitatea accesării unui proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului devenind o realizare. „Un obiectiv deosebit de important pentru frumuseţea locurilor este Peştera Prihodişte, cuprinsă în lista monumentelor istorice, fiind cunoscută datorită vestigiilor arheologice din perioada de trecere de la neolitic, la epoca bronzului. Astfel, izvorul de aici am dorit să fie o sursă de alimentare cu apă pentru locuitorii din satele Vaţa de Jos, Vaţa de Sus, Prihodişte şi Basarabasa şi l-am cuprins în acest proiect. Prima tranşă de finanţare ne-a fost dată, pe baza ei realizându-se alimentarea cu apă şi canalizarea în Vaţa de Jos. Reţeaua e dusă până în Prihodişte şi de la ieşire din Vaţa de Jos, până în Vaţa de Sus. Acum, aşteptăm următoarele tranşe de finanţare. Natura ne-ar ajuta foarte mult ca să dezvoltăm o zonă turistică importantă a judeţului. Sunt câţiva investitori, însă mai e loc. Îi aşteptăm să fructifice ceea ce Dumnezeu ne-a dat. Primăria îi poate sprijini cu un program de facilităţi. La ora actuală, crearea de locuri de muncă reprezintă o altă prioritate pentru comunitate”, mai precizează Milu Folescu, edilul şef al comunei Vaţa de Jos.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…