Comunitate

Let’s Do It, Romania! organizează Ziua de Curățenie Națională pe 16 septembrie. Peștișu Mic strigă prezent!

Magdalena Șerban

Din 2009 până acum, în cadrul Zilei de Curățenie Națională, peste 2.200.000 de voluntari au luat parte la acțiunile Let’s Do It, România!, des­fășurate la nivel național. Printre cei care vor ca iarba să rămână verde se numără administrația publică din Pestișu Mic, care participă la im­ple­men­tarea proiectului ce se va des­fă­șura mâine, sâmbătă, 16.09.2023.

Îndemn la civilizație
„Acțiunile de ecologizare includ urmă­toarele zone din comuna Pestișu Mic: drum comunal DC 120 D Nandru – Ciulpăz, extravilan sat Almașu Mic, intravilan și extravilan sat Nandru. Lo­cul de întâlnire, înregistrare, verificare și echipare a voluntarilor este la sediul pri­măriei, începând cu ora 09:00. Le vom da saci, mănuși, tot ce e nevoie. După, luăm legătura cu operatorul de sa­lubritate pentru a ridica deșeurile strânse. De la angajați ai administrației publice, la elevi și orice membru al comunității, cu toții are trebui să ne dăm mâna pentru a înfăptui ceea ce cons­tituie nu doar ecologizare, ci și un îndemn și un simbol al puterii exem­plu­lui. Ca peste tot, mai ales după sezonul cald, și noi ne confruntăm cu pet-uri, ambalaje aruncate la întâmplare și alte recipiente care nu își au locul pe malul apei ori pe drum. Unii vizitatori lasă curat în urma lor, fără să fie atenționați. Însă alții sunt și poate că se în­că­pă­țâ­nează să rămână certați cu legea. In­clu­siv cu cea a moralității, a bunului simț și a spiritului civic. Dar ne dorim ca să-i motivăm să priceapă faptul că Peștișu Mic nu e un coș de gunoi, iar dacă au ceva de aruncat, există locuri ame­na­jate. N­oi oricum facem acțiuni de acest gen și pe parcursul anului, nu doar o singură dată. Dar acest demers este unul sugestiv și cu rezonanță, fiind un sem­nal de alarmă și o invitație la nor­malitate. Așa că vă așteptăm în număr cât mai mare. Chiar apreciem să fim uniți și să avem un crez comun ”, a afir­mat Daniel Dobruţchi (foto), primarul din Peştişu Mic. Pe de altă parte, în timp ce mulți se plâng că prin păduri sau pe drumuri lăturalnice găsesc aruncate fie mașini de spălat, fie saltele, frigidere sau alte obiecte mari, aici lucrurile sunt în ordine. ,,Noi organizăm regulat cam­pa­nii de colectare a electronicelor și elec­trocasnicelor și așa am soluționat și nevoile și necesitățile oamenilor, dar și posibilitatea ca să mai fie ten­tați să se scape de ele în mod ilegal. Deci noi nu mai avem o astfel de problemă ”, a con­cluzionat edilul.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că s-a rupt lanțul de iu­bire dintre două per­so­naje de pe la noi.…

11 ore ago

Bulina albă

Călin Dud, primarul comunei Luncoiu de Jos Pentru că, în ciuda faptului că axele de…

11 ore ago

Bulina neagră

Petru B. Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de efectuare de operațiuni…

11 ore ago

Marcel Ciolacu și George Simion conduc la prezidențiale și în sondajul CURS. Pe ce locuri sunt Mircea Geoană și Nicolae Ciucă

Președintele PSD, Marcel Ciolacu (foto stânga), și președintele AUR, George Simion (foto dreapta), ocupă primele…

11 ore ago

Și-au „modernizat” apartamentele după ureche

Doi locatari ai unui bloc din Aninoasa se luptă de ani de zile în instanță,…

11 ore ago

Parchetul îl acuză de tentativă de omor, judecătorul de vătămare

Un scandal pornit pe stradă în Simeria era cât pe ce să se soldeze cu…

11 ore ago