Nicolle Ebner
Pe linie de partid, preşedintele filialei judeţene PNL Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ (foto), va cere tuturor liberalilor care sunt consilieri locali, judeţeni şi membri ai unor consilii de administraţie, care au mai multe surse de venit, să renunţe la indemnizaţiile achitate de la bugetele judeţean şi locale.
PNL dă tonul economiilor la bugetele locale
Potrivit chestorului Senatului, parlamentarul PNL de Hunedoara Dan Radu Ruşanu, odată cu reducerea fondului de salarizare cu 25 la sută, ar trebui să se reducă şi indemnizaţiile consilierilor locali, judeţeni, ai reprezentanţilor în consiliile de administraţie, deoarece „toate acestea se plătesc de la bugetul local. Prin urmare, nu personalul primăriilor trebuie redus cu 25 la sută”. Ieri, liderul liberalilor hunedoreni, Mircea Ioan Moloţ, a declarat că, va face un apel tuturor aleşilor locali PNL din judeţul Hunedoara, de a renunţa la indemnizaţiile primite pentru participarea la dezbaterile în comisii şi la şedinţele lunare. „Mă refer la consilierii judeţeni şi locali, care lucrează şi în altă parte, deci, mai au şi alte surse de venit, să renunţe la indemnizaţiile lunare de consilier. Nu avem nici un fel de pretenţie de la cei care nu au alt serviciu. Deşi nu noi, PNL, am adus ţara de râpă, apelez la înţelegerea colegilor mei de partid, astfel încât, să ne rămâne cât mai mulţi bani la bugetul judeţean, pentru ca instituţia să-şi poată continua activitatea şi proiectele demarate pentru dezvoltarea comunităţilor din judeţ. Reprezentanţii PDL ar fi trebuit să fie primii care să aibă o asemenea iniţiativă, pentru că dezastrul în care suntem se datorează guvernării PDL”, explică Moloţ.
„Renunţ la indemnizaţie, să salvez un loc de muncă”
În şedinţa de miercuri, Guvernul Boc a hotărât concedierea a 60.000 de angajaţi din sectorul public, cei mai mulţi din administraţia locală. Potrivit guvernanţilor, s-ar face o economie de cheltuieli de personal de 1,5 miliarde lei, reprezentând o reducere de personal de 26,2 la sută şi o diminuare de cheltuieli de 29,1 la sută din total. Consilierul PNL Deva, Florin Oancea, nu a avut nici un fel de rezervă, când i s-a propus să renunţe la indemnizaţia de 400-500 de lei. „Ca să salvez salariul unui funcţionar sau angajat al primăriei, cedez cu dragă inimă indemnizaţia lunară”, declară Oancea. Consilierul PSD, Vasile Ţonea, propune chiar modificarea legii, astfel încât, funcţiile de aleşi locali să devină onorifice. „Sund de acord ca să nu mai fie indemnizaţii, iar funcţia să fie onorifică. Aleşii să lucreze din conştiinţă pentru comunitate”, a declarat consilierul social-democrat. „De când sunt consilier local, nu m-am atins de indemnizaţie. Este într-un cont separat, pentru că nu am contat pe venitul acela. Eu nu am venit în consiliu pentru bani, deci, pot renunţa oricând la ei”, declară şi Corina Oprişiu, consilier local PDL.
ATOP-indemnizaţii înjumătăţite
În această dimineaţă, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara a convocat o şedinţă de urgenţă a ATOP. „Fiecare dintre ei au salarii ca directori de instituţii judeţene, iar ca membri ATOP, beneficiază şi de indemnizaţii lunare de 700-800 lei. Le voi solicita foarte tranşant reducerea indemnizaţiilor nu cu 25 la sută, ci chiar cu mai mult de 50 la sută”, a mai declarat Mircea Ioan Moloţ, preşedintele CJH.
Frumoasă foc, dar cam tută! Gurile rele din sudul județului nostru spun că un ales…
Peste 100.000 de români s-au adunat, ieri, în Piața Universității. Oamenii au scandat „Libertate” și…
Alexia Crina în vârstă de 15 ani, sportivă la Clubul Kempo Lupeni Pentru că a…
Adrian T., din municipiul Vulcan, recidivist Pentru că riscă să ajungă iarăși în pușcărie pentru…
Un incendiu s-a pornit la o gospodărie din satul Bucium din comuna Sântămăria Orlea, mai…
Tribunalul Hunedoara l-a condamnat pe tatăl agresor la o pedeapsă de 7 ani închisoare cu…
View Comments
Da' la spagile ce vin in contul lor ca urmare a "interventiilor" si voturilor "dirijate" renunta?