Comunitate

Liceul din Geoagiu, pe cai mari

Magdalena Șerban

Cum să nu te bucuri când conduci un liceu care are toate locurile ocupate pentru noul an școlar (liceu și pro­fe­sională). Și cum să nu îți fie și mai mare optimismul când vezi că munca agricolă dă roade. Cam asta se în­tâmplă la Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu.

Record
„Suntem extrem de mândri să anun­țăm o performanță remarcabilă: o pro­ducție de peste 6,9 tone de orz la hectar. Această realizare este rezultatul dedicării și muncii asidue a echipei noastre de profesori și elevi, precum și a aplicării tehnologiilor moderne de agri­cultură. Succesul atins nu doar că de­monstrează potențialul agriculturii mo­derne, dar și capacitatea liceului nostru de a pregăti viitori specialiști în do­me­niul agricol. Felicitări tuturor celor im­pli­cați pentru această reușită impre­sio­nantă. Bineînțeles, continuăm să inves­tim în educație și în inovație agricolă, pentru a ne asigura că următoarele ge­ne­rații vor continua să obțină rezultate de excepție”, a transmis profesorul Octav Cismaşiu (foto), directorul Liceu­lui Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu. Acesta a precizat că orzul e folosit pentru a se realiza mixul de hrană pentru animalele din ferma zootehnică a instituției. Grâul produs e dat unei brutării care în contravaloare furnizează pâine, cantinei liceului. ,,Programul Masă Sănătoasă continuă până la finele anului 2024, fiind alocat în buget. Se gătesc circa 650 de porții de mâncare, zilnic, de acest demers beneficiind copilașii de la grădiniță și până la liceu, inclusiv. Absolut tot ce producem în câmpurile vegetale intră la masă. Încercăm să asigurăm materia primă cât mai mult din producție proprie. (…) Ca noutate, va intra în reabilitare școala primară de la Geoagiu, așa că ne vom reorganiza sistemul de funcționare. În rest, lucrăm la proiectele pentru care am obținut finanțare și vom depune încă unul”, a mai punctat directorul.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura