Şirul plângerilor penale având ca obiect lucrări neautorizate pe drumurile publice de pe raza comunei Şoimuş pare a nu se mai încheia. După ce în lunile februarie şi martie două astfel de situaţii petrecute în localităţile Chişcădaga şi Şoimuş au ajuns în atenţia poliţiştilor rutieri, săptămâna trecută a fost făcută o nouă reclamaţie cu acelaşi obiect. De data aceasta a fost vorba de lucrări efectuate în Bălata, pe DJ 761, la aceeaşi reţea de alimentare cu apă şi canalizare, o investiţie finanţată din fonduri europene.
Investiţie din fonduri europene compromisă?
Din spusele locuitorilor din satul Bălata, săptămâna trecută se muncea de zor la înlocuirea căminelor pentru apometre, montate de mai bine de un an de zile, cu altele noi, de o calitate mai bună. Cămine despre care localnicii s-au arătat nemulţumiţi atunci când s-au trezit cu ele în poartă, reclamând că lucrările în ansamblul lor au fost făcute de mântuială. Doar că autorităţile locale ale comunei Şoimuş, responsabile de implementarea proiectului au arătat că nemulţumirile lor sunt neîntemeiate. Acum, când s-au pomenit din nou cu şantierul lângă gard şi cu drumul blocat, oamenii au sunat direct la 112.
„Este vorba de o sesizare din oficiu a reprezentanţilor Postului de Poliţie Şoimuş, ca urmare a unui denunţ telefonic venit din partea unei persoane fizice. Aceasta a reclamat faptul că în 20 mai, în jurul orei 16.00, pe DJ 761 Bălata, o societate comercială efectua lucrări neautorizate în zona drumului public”, a afirmat procurorul Gina Cibian, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, abilitat cu investigarea cazului.
Trebuie spus că nu doar plângerile pentru lucrările neautorizate pe drumurile publice din comuna Şoimuş fac obiectul unor dosare penale. Legat de aceleaşi lucrări la reţeaua de apă şi canalizare şi a modului în care au fost făcute plăţile în acest contract a fost înregistrat un dosar la DNA.
Investiţia la reţeaua de apă şi canalizare din comuna Şoimuş are o valoare de peste 4.000.000 de euro, bani alocaţi din fonduri europene şi guvernamentale. Dar fiindcă lucrările nu au fost finalizate la termen, ultima tranşă din fondurile europene nu a mai fost achitată, aşa că administraţia locală din Şoimuş a fost nevoită să apeleze la un credit bancar de şapte milioane de lei, pentru a finaliza investiţia.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…
View Comments
Lucrari de calitate sub "olbaduirea" primarului ciorditor. Proiectele lui nu s-au incheiat, urmeaza si alte bombe pe viitor.
6,3 km drum asfaltat la pretul de 1.000.000 + TVA ! Asta e primarul IRIMIE MIHAI GABRIEL !
Pentru urmatorul mandat doreste continuarea proiectelor incepute !