Magdalena Șerban
Și la Luncoiu de Jos, suma primită din fondul de rezervă e de folos, însă nici pe departe suficientă. S-au cerut 2.800.000 de lei, însă s-au primit doar 200.000 de lei. Cu toate acestea, edilul locului spune că sunt foarte buni, în condițiile în care trebuie să asigure o parte din necesarul de funcționare și o cotă la capitolul social.
Caută formula cea mai bună
„La fel ca toți colegii, avem nevoie de susținere pentru buna funcționare. Am luat în calcul diverse capitole bugetare, mai cu seamă investițiile unde există cheltuieli neeligibile și cofinanțări, dar deocamdată o să vedem cum vom gestiona totul. Orice ban e de bun augur și încercăm să-l direcționăm acolo unde e maximă prioritate. E de înțeles, sunt foarte multe administrații publice la nivel central, fiecare cu neajunsurile și greutățile ei, iar suma totală trebuia împărțită astfel încât Guvernul să dea o mână de ajutor, tuturor. Nu suntem absurzi. Când ai multe proiecte investiționale câștigate din fonduri europene ori pe axe guvernamentale, și eforturile proprii sunt mai mari. Așa că finanțele noastre sunt dificil de drămuit pentru onorarea obligațiilor care sunt diverse și stufoase, iar în foarte multe cazuri devin problema noastră majoră pe care trebuie să o soluționăm la timp. Dar punând în balanță faptul că atragem sute de mii și chiar milioane de euro prin programele accesate, orice efort local poate fi interpretat minuscul”, a arătat Călin Dud (foto), primarul din
Luncoiu de Jos. Reamintim că în proiectele de hotărâre care au fost trimise către Executiv au existat solicitări pentru sume pentru unitățile administrativ-teritoriale pentru care nu a fost posibilă finanțarea din bugetele proprii pentru anumite categorii de cheltuieli importante, cum ar fi cele de funcționare (salarii, iluminat public, salubritate, etc), dar și cheltuieli precum sentințe, cofinanțarea proiectelor, asigurarea cu energie termică a instituțiilor publice, corecții financiare, cheltuieli de capital și cheltuieli neprevăzute. Astfel, Guvernul a alocat 726.600 mii de lei, din fondul de rezervă bugetară, pentru 3.080 de UAT-uri. Sumele au primit undă verde la cererea autorităților locale, prin Instituțiile Prefecților și Consiliile Județene din fiecare județ, iar cheltuielile care necesită acoperire trebuie să fie efectuate până la sfârșitul anului 2022.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…