Sport

Maratonul Ultransilvania este în grafic

Nicolae Gavrea

Asociaţia Sport şi Anduranţă anunţă organizarea maratonului Ultransilvania, un eveniment unic în România, creat pentru toţi cei care doresc să îmbine alergarea cu istoria. Desfăşurat în totalitate pe şosea, pe distanţa de 100 kilometri, ultramaratonul leagă cele mai importante puncte istorice ale judeţului Hunedoara – Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvinilor şi Cetatea Devei.

Specificul românesc al cursei îi va purta pe participanţi într-o atmosferă prietenoasă de la modernism la epoca medievală, prin istoria cetăţii şi castelului, satul românesc, prin pădurile răcoroase şi malul apelor, până la originea neamului românesc din cetatea dacilor.
Startul în competiţie se va da vineri, 27 iulie, la ora 23, de la Sarmizegetusa Regia, cu sosire la Cetatea din Deva. Atleţii care intră în cursă trebuie să aibă încheiată în ultimul an cel puţin o cursă în următoarele condiţii:
Cei de la Categoria A:
– cursa de 13 ore – 100 km
– cursa de 24 ore – 150 km
– cursa de 12 ore – 90 km
Pentru cei de la Categoria B, Asociaţia Sport şi Anduranţă oferă posibilitatea celor care nu au alergat niciodată un ultramaraton, dar doresc să alerge mai mult de 42 de km, să participe la Ultransilvania, dacă au alergat în ultimele şase luni cel puţin o cursă în condiţiile:
– maraton 4 ore
– 50 km – 5 ore
Pentru secţiunea ştafetă, condiţiile sunt următoarele:
– echipa care formează ştafeta este compusă din doi membri indiferent de sex.
– primul membru al echipei va alerga 42 de kilometri, punctul de schimb fiind la Castelul Corvinilor
– membrii echipei trebuie să aibă în vedere că cel de al doilea, care va prelua ştafeta, va trebui să se încadreze în timpii limită de 10 ore de la Ludeştii de Jos, respectiv 15 la final.
Timpul limită pentru finalizarea cursei este de 15 ore, iar atleţii care fac parte din categoria B vor fi acceptaţi ca finish-eri indiferent de distanţa parcursă în timpul limită de 15 ore.Toţi atleţii trebuie să fie într-o condiţie fizică şi medicală foarte bună. La ridicarea kit-ului vor trebui să facă dovada medicală prin prezentarea unei adeverinţe medicale, nu mai veche de trei luni.
Pe tot parcursul evenimentului sunt un număr de 17 puncte de control şi hidratare şi vor fi două puncte centrale, primul la Castelul Corvinilor, iar cel de al doilea în Ludeştii de Jos, mai multe aamănunte fiind prezentate de organizatori odată cu ridicarea kit-ului de participare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura