ActualitateFlash

Mare atenţie la hoţi şi tâlhari! Fii preventiv, nu victimă

03 Actiune politie (4)Poliţiştii hunedoreni, un grup de voluntari şi reprezentanţii unei firme de asigurări au lansat campania „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi”, realizată la nivel naţional în perioada iunie – septembrie. Aceasta este destinată prevenirii furturilor din locuinţe, de sau din maşini şi a tâlhăriilor.
Campania a pornit din municipiul Deva, chiar pe peluza din faţa Primăriei. De acolo, oamenii legii, voluntarii şi reprezentanţii companiei de asigurări au plecat pe stradă, unde au informat cetăţenii despre demersul lor, cât şi despre metodele de protecţie a bunurilor, mai ales că se apropie perioada de concedii. Aceştia au împărţit pliante cu sfaturi utile şi au răspuns la întrebările curioşilor.
„Începând cu data de 5 iunie, până în luna septembrie se vor desfăşura mai multe activităţi şi acţiuni în comunitate pentru prevenirea infracţiunilor de furt din locuinţe, furt din autoturisme şi a tâlhăriilor. Campania îşi propune să aducă un plus de informaţie, recomandări utile tuturor proprietarilor de autoturisme, de apartamente, de gospodării din mediul rural şi totodată, femeilor care reprezintă un segment cu risc mai mare de a fi victime ale tâlhăriilor”, a declarat inspectorul principal Fieraru Andrea, ofiţer sociolog în cadrul Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al IPJ Hunedoara.
În municipiul Deva, dar şi în celelalte localităţi, furtul din locuinţă este favorizat de neglijenţa proprietarilor. Cele mai multe spargeri de apartamente au loc în zonele centrale, în prima parte a zilei şi în mod spontan. Infractorii sună la interfon aleatoriu, iar după ce sunt lăsaţi în scară de proprietari naivi, găsesc apartamentul la care n-a răspuns nimeni şi forţează uşa prin ruperea butucului.
Autoturismele vizate de infractori sunt cele în care sunt lăsate la vedere staţii radio emisie – recepţie, poşete, telefoane mobile, genţi de laptop sau cele care sunt lăsate cu geamurile întredeschise, cu portierele neîncuiate sau cu motorul pornit.
În ceea ce priveşte tâlhăriile, acestea sunt comise adesea în zone neiluminate corespunzător pe timpul serii, sau nopţii, la intrare în casa scării şi în lifturile blocurilor turn. Cele mai vizate bunuri sunt poşetele femeilor, bijuterii de aur (cercei, lănţişoare, brăţări) şi telefoane mobile. (L.Goangă)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura