Mâine, 22 iulie, se redeschide Vața Băi, după 10 ani în care complexul turistic a stat în paragină. Programul de funcționare al ștrandului de aici este de la ora 10:00, până la ora 19:00. Sunt 5 bazine, unul semi-olimpic cu apă încălzită, un bazin de relaxare cu șezlonguri și hidromasaj, 2 bazine cu apă termală și un bazin cu apă sărată;
Cunoscute de sute de ani
Vața de Jos este atestată istoric sub denumirea de Wattya încă din anul 1439, într-un act al regelui Albert. Acesta dăruiește ținutul despotului sârb Gheorghe Brancovici, în semn de recunoștință pentru sprijinul acordat în luptele cu turcii. Apele termale minerale de aici sunt cunoscute de sute de ani pentru efectele lor terapeutice. La începutul secolului al XX-lea, regele Carol al II-lea călătorea adesea de la castelul său din Săvârșin pentru a se trata cu apă de la Vața, pe un drum care astăzi poartă numele de „Drumul Regelui”.
Complexul Vața Băi este situat în depresiunea Zarandului, pe valea Crișului Alb, într-o zonă cu dealuri înalte și ape vindecătoare. Basmele românești vorbesc adesea despre această apă ca elixir al sănatății, frumuseții și tinereții. Apele termale de la Vața Băi sunt bogate în calciu, sulf, sodiu și magneziu, și sunt recunoscute de sute de ani pentru efectele lor terapeutice. Complexul Vața Băi găzduiește în incintă 3 hoteluri, 2 restaurante, un bar cu terasă, ștrand, centru de sănătate, mai multe terenuri de sport, toate integrate într-un frumos parc dendrologic vechi de peste 100 de ani. (A.N.)
Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…
Nu unul ci patru judecători de la ICCJ au judecat dosarul și au dat aceeași…
Șușotesc gurile rele prin târg că o duduie care le face viața grea salariaților săi…