Sorina Popa
Ministerul Sănătății a publicat luni proiectul de lege care prevede că personalul medical din spitalele publice și private va trebui să prezinte la serviciu certificatul digital COVID, care atestă vaccinarea împotriva coronavirusului, testarea negativă sau trecerea prin boală.
Potrivit proiectului, angajații din spitalele publice sunt cei care vor suporta costurile testării, cu excepția celor care au contraindicație medicală la vaccinare. Cadrele medicale care nu vor prezenta certificatul verde vor avea contractul de muncă suspendat pentru 30 de zile.
Nici 20 la sută nu s-au vaccinat
În aceste condiții, nu se știe ce se va întâmpla pe viitor, vor demisiona medicii, asistentele, infirmierele, brancardierii care nu vor să se imunizeze contra Covid? Cine vine în locul lor, având în vedere că și așa există posturi libere și acum spitalele sunt pline cu covizi. La Spitalul Județean de Urgență Deva, din 178 de medici, 140 sunt vaccinați cu schema completă, 2 doze, iar 2 cu o doză. Dintre 564 de asistente, 292 sunt imunizate complet, iar 14 cu prima doză. Farmaciștii, psihologii sunt vaccinați 24 din 38. Din 308 infirmiere și brancardieri sunt vaccinați 145. Personalul TESA de la spitalul devean s-a imunizat într-un procent mai mic, 35 din 191.
La Spitalul municipal din Hunedoara, din 120 de medici, 100 sunt vaccinați împotriva Covid. Însă, asistentele, infirmierele și brancardierii sunt mai puțini imunizați, astfel că 60 la sută din personalul unității sanitare este în prezent imunizat.
Ieri, la debutul vaccinării cu a treia doză, peste 430 de persoane din judeţ s-au imunizat, în prima parte a zilei.
Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…
Nu unul ci patru judecători de la ICCJ au judecat dosarul și au dat aceeași…
Șușotesc gurile rele prin târg că o duduie care le face viața grea salariaților săi…