De câteva zile, Melissa Ioana Pricope a început tratamentele recuperatorii la Centrul Rheum-Care din Târgu-Mureş. Este vorba despre fetiţa din Deva care s-a accidentat grav în parcul de distracţii amenajat la Serbările Cetăţii în 2006, căzând de pe un tobogan gonflabil. Accident căruia i-a supravieţuit, deşi şansele au fost minime, dar nu a mai fost copilul de dinainte. Pentru a putea să-i asigure Melissei aceste tratamente medicale, mama ei, Claudia Căldăraru, a apelat şi are nevoie în continuare de ajutorul oamenilor, care pot face donaţii la Raiffeisen Bank – Deva, nr. cont: RO42RZBR0000060008590054.
Urmează două intervenţii chirurgicale
La Târgu-Mureş, Melissa urmează un program zilnic de tratamente fizio-kinetoterapeutice, după care va trece prin două intervenţii chirurgicale. „Acum, trebuie să facă o recuperare pre-operatorie de şase săptămâni. Zilnic are câte o şedinţă de kinetoterapie, masaj şi hidroterapie, cu medicii specialişti de la Rheum-Care. Va urma operaţia de lungire de tendon de la mână şi o operaţie de corectare de muşchi la ochi, pe care trebuie să o facem la Cluj-Napoca. Vom avea o lună de pauză, după care va trebui să ne întoarcem la Târgu-Mureş pentru alte opt săptămâni de recuperare, la Rheum-Care”, ne-a spus Claudia Căldăraru. Costurile acestei recuperări, incluzând cazarea, transportul şi masa, ajung la 150 de lei pe zi. Bani pe care mama fetei nu îi are. A iniţiat o campanie de strângere de fonduri pe Facebook şi cu sprijinul ziarului nostru a primit donaţii. Totodată, primarul Devei, Ovidiu Moş, i-a aprobat, prin Direcţia de Asistenţă Socială, un ajutor financiar de 10.000 de lei. Doar că, banii urmează să-i primească abia în luna august. În plus, va avea nevoie de bani pentru intervenţiile chirurgicale, din calculele Claudiei Căldăraru, costurile totale ajungând la 30.000 de lei. În aceste condiţii, mama Melissei are nevoie de sprijin din partea oamenilor mărinimoşi.
În 2006, atunci când a căzut de pe toboganul gonflabil care s-a desprins din punctele de prindere, Melissa s-a lovit grav la cap. Medicii au făcut minuni, i-au salvat viaţa, dar întreg corpul i-a fost afectat. A rămas fără 80 la sută din emisfera dreaptă a creierului mare şi avea paralizată partea stângă a corpului. A avut nevoie de ani întregi de tratamente ca să reînveţe să meargă, sau chiar să mănânce. Acum, fiind în creştere, dar şi din cauză ca a întrerupt tratamentele fizio-kinetoterapeutice din lipsă de bani, corpul nu i s-a dezvoltat armonios, mâna şi piciorul stâng rămânând mai scurte. Tocmai de aceea, are nevoie de tratamentele şi intervenţiile chirurgicale menţionate mai sus.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…