Virgil Popescu ne anunță că Uniunea Europeană ne va impune reguli prin care să reducem consumul de energie.
Dragul de el își face treaba de curier și marionetă atât de bine, încât aproape ne-a făcut și pe noi să uităm că el e acolo să negocieze pentru România cu țările membre din UE. Să reprezinte interesele României, în cunoștință de cauză, nu doar să ne transmită ceea ce se decide acolo.
Astfel, Popescu ne spune că trebuie să facem economie la energie!
Domnule Popescu, a FACE ECONOMIE ESTE UN STIL DE VIAȚĂ AL ROMÂNILOR. Nu este un trend viral născut pe Instagram. Românii duc un trai econom cel puțin din anii 1980. A fi chibzuit cu ceea ce avem este în caracterul nostru, al românilor, care nu s-au bazat niciodată și nu s-au desfătat niciodată cu bogățiile confiscate de la alte state pe care le-au subjugat.
Să le spui românilor că trebuie să facă economie mai mult decât traiul auster pe care-l duc, se vede treaba că, habar nu aveți ce înseamnă cu adevărat să trăiești românește. Desfrâul, consumul în exces și îmbogățirea statului prin a domina economic, politic și social alte țări nu ne este în caracter.
O gospodărie în România consumă în medie 90 kw de electricitate pe lună. În timp ce o gospodărie în Suedia consumă 814 kw pe lună. România are cel mai mic consum de energie pe gospodărie din UE. O gospodărie consumă sub jumătate din consumul mediu al unei gospodării din alte state UE. România face deja economie. Și acesta este mesajul pe care dumneavoastră aveați obligația ca Ministru al Energiei să îl duceți la Bruxelles!
Să compari, așadar, consumul de energie al românilor și al României cu celelalte state din Uniunea Europeană, este o mare greșeală. E ca și cum ai compara mere cu brânză.
Consumul românilor este despre minimum necesar de a trăi și funcționa. Nu este despre a ține în funcțiune o țară puternic industrializată care să continue să domine economic, politic și social alte țări. Este despre a SUPRAVIEȚUI!
Deci, domnule Virgil Popescu, ne cereți să facem noi economie din necesarul pentru a supraviețui, pentru ca alte țări din UE să poată să își mențină industria la aceeași capacitate de producție? Ne cereți nouă să stingem becurile pentru că unii sunt prea mari să cadă? Ne cereți să rămânem în întuneric pentru ca alții mai mari să poată avea aceeași viață confortabilă? Nouă, care și deținem resursele pentru a produce energie?
În avion ni se spune că prima dată trebuie să-și pună fiecare sieși masca de oxigen, pentru ca să poată ajuta și pe alții. Se pare că această sintagmă nu funcționează pentru România în UE. Mesajul pe care ni-l aduceți de la așa-zișii liderii UE este: cu cât mai mulți români vor pleca din această țară, cu atât mai ușor va fi pentru alții să se bucure de resursele ei.
Domnule Popescu, ați greșit mesajul și destinatarul. E timpul să schimbați direcția. Mesajul trebuie să curgă de la România spre Bruxelles. ROMÂNIA FACE DEJA CEA MAI MARE ECONOMIE LA ENERGIE!
Deputat Anamaria Gavrilă
Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA
Vorbesc cârcotașii prin târg că un șef din zonă a făcut o mică avere, doar…
Natalia Intotero, ministrul Culturii Pentru că a pus piciorul în prag și a solicitat demisia…
Claudiu V., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată sub acuzația de…
În cadrul ședinței Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), desfășurată…
Autoritățile olandeze continuă ancheta în cazul jafului spectaculos de la Muzeul Drents din Assen, unde…
Micuțele gimnaste de la Clubul Sportiv Municipal Deva (CSM) și-au reluat antrenamentele după perioada sărbătorilor…