Nu mai puţin de 104 ortaci protestau ieri în subteran, fiind nemulţumiţi de faptul că în urma disponibilizărilor nu vor primi compensaţii şi nici formele de protecţie socială de care au beneficiat cei disponibilizaţi până acum.
Protestatarii, care au rămas peste noapte în subteran, solicită prelungirea Ordonanţei 36, care le garanta plăţi compensatorii şi vechime în muncă pentru doi ani de zile, pentru cei care îndeplinesc condiţiile de pensionare în acest interval de timp, precum şi angajarea la minele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) pentru cei care nu se pot pensiona încă.
Dacă în privinţa angajărilor lucrurile par să se fi reglat, după ce circa 60 de mineri ar urma să ajungă în cele din urmă la Complexul Energetic Hunedoara, problemele privind disponibilizările şi plăţile compensatorii aferente nu pot fi rezolvate decât printr-un nou document legislativ. Ieri, în subteranul EM Paroşeni erau blocaţi 60 de mineri, iar la Uricani alţi 42. Potrivit liderului sindical de la SNÎMVJ, minerii au asigurat condiţiile de securitate din subteran, astfel că nu erau în pericol. Doi dintre protestatari au fost nevoiţi să iasă din subteran din motive de sănătate, iar unul a ajuns la spital.
O delegaţie a sindicaliştilor şi reprezentanţi ai administraţiei Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului a participat la şedinţa Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Hunedoara.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…