Ministrul Doina Pană, în vizită de lucru la noi în judeţ. Barajul de la Mihăileni a purtat pe drumuri şapte miniştri

  Natalia Bumbac

Ministrul delegat pentru Ape Păduri şi Piscicultură, Doina Pană, a făcut ieri o vizită de lucru la noi în judeţ. Scopul deplasării a fost acela de a se întâlni cu localnicii de la Mihăileni, unde există o serie de nemulţumiri în legătură cu construcţia barajului de acumulare de pe Crişul Alb.

Cine va rezolva nemulţumirile localnicilor
„Deplasarea aceasta am făcut-o pentru a mă întâlni cu cetăţenii şi pentru a vedea care sunt exact nemulţumirile pe care le au. Am început cu vizita la casele care au fost construite în Brad şi am continuat cu discuţiile cu localnicii. Situaţia este destul de complicată, astfel încât am convenit ca ei să întocmească un Memoriu pentru a stabili exact care sunt problemele cu care se confruntă. În momentul în care Memoriul va ajunge la Guvern, vom înfiinţa o echipă de control care va veni la faţa locului şi va aprecia cum vom prioritiza banii. Este cea mai onestă soluţie pe care am găsit-o, astfel încât să nu mai existe alte reclamaţii. Sunt al şaptelea ministru care a fost la o întâlnire cu cei din zonă”, a declarat la conferinţa de presă Doina Pană.
Nemulţumirile sătenilor din localitatea Mihăileni, comuna Buceş, legate de construcţia barajului de acumulare de pe Crişul Alb, sunt de mai multă vreme. Pentru construcţia barajului au fost făcute o serie de exproprieri, iar localnicii nu s-au împăcat cu felul în care au fost făcute şi nu sunt satisfăcuţi de sumele care le-au fost plătite. Unii au fost desproprietăriţi încă din anul 1987, iar acum li se pare că banii primiţi atunci sunt prea puţini. Cei cărora li s-au luat casele urmau să primească o altă locuinţă în municipiul Brad, iar la momentul de faţă nu toate casele sunt finalizate.

Baraj început în mileniul trecut
Construcţia barajului a început la mijlocul anilor ‘80 şi a continuat până în anii ‘90. De atunci, din lipsa banilor, lucrările au fost oprite, fiind alocate fonduri doar pentru conservarea construcţiei. Construirea barajului a avut mai multe scopuri printre care producerea de energie electrică, eliminarea inundaţiilor provocate anual de Crişul Alb, dar şi alimentarea cu apă potabilă a municipiului Brad. Din datele oferite de către secretarul de stat responsabil pentru acest domeniu, prezent în delegaţia care a însoţit-o pe ministrul Doina Pană, barajul este construit în proporţie de 86 la sută. Tot acesta a mai susţinut că vor mai fi făcute o serie de exproprieri, iar suprafaţa totală a lacului de acumulare va ajunge la aproximativ 130 de hectare. Lucrările la construcţia barajului vor fi încheiate în anul 2018.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Cineva trebuie sa ia de la cap la coada, tot acest proiect si sa faca lumina. Sa speram ca acest lucru se intampla cat mai repede. Diferenta intre acest ministru si ceilalti este ca acesta intelege si ceea ce se intampla. Cel putin asa pare.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Frumoasă foc, dar cam tută! Gurile rele din sudul județului nos­tru spun că un ales…

14 ore ago

„Să ne luăm țara înapoi!”, „Să vă fie frică, poporul se ridică!” au strigat protestarii la manifestarea de ieri

Peste 100.000 de români s-au adunat, ieri, în Piața Universității. Oamenii au scan­dat „Libertate” și…

14 ore ago

Bulina albă

Alexia Crina în vârstă de 15 ani, sportivă la Clubul Kempo Lupeni Pentru că a…

14 ore ago

Bulina neagră

Adrian T., din municipiul Vulcan, recidivist Pentru că riscă să ajungă iarăși în pușcărie pentru…

14 ore ago

Gospodărie distrusă, animale moarte

Un incendiu s-a pornit la o gospo­dărie din satul Bucium din comuna Sântămăria Orlea, mai…

15 ore ago

Nu face pușcărie, deși era să-și omoare fiul

Tribunalul Hunedoara l-a con­dam­nat pe tatăl agresor la o pedeapsă de 7 ani închisoare cu…

15 ore ago