“Acesta este scopul principal al acestui baraj şi eu sunt convinsă că în a doua jumătate a anului, cel târziu, vom putea acumula apă în baraj, iar în perioada de toamnă, cu ploi, să putem utiliza barajul în scopul pe care îl are”, a spus ministrul Lucia Varga. Potrivit acesteia, montarea instalaţiilor se va face începând cu lunile februarie-martie, în funcţie de cum vor permite condiţiile meteo.
Lucrările de construcţie a barajului de acumulare de la Mihăileni au început în anul 1987, dar investiţia nu a fost finalizată din cauza fondurilor insuficiente alocate. Lacul de acumulare are ca obiectiv principal asigurarea cu apă a municipiului Brad şi a comunelor din aval, preluarea viiturilor de pe versanţi şi protejarea comunităţilor locale împotriva inundaţiilor. Lacul poate reţine un volum de apă de peste 10,3 milioane de metri cubi şi are o suprafaţă de 119 hectare. Înălţimea barajului lacului de acumulare este de 35 de metri, construcţia fiind realizată din balast, anrocamente şi beton. (Sorin Blada, Agerpres)
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…
View Comments
Mh, am invatat sa fiu sceptic:
Anul trecut in martie aceeasi doamna ministru declara urmatoarele: "Pentru inceput, anul acesta alocam 5,2 milioane de lei, dintre care un milion de lei pentru finalizarea lucrarilor la baraj, si 4,2 milioane de lei pentru realizarea lucrarilor de montare a echipamentelor hidromecanice". Realitatea a fost ca s-au alocat doar 1,7 milioane de lei care s-au folosit la lucrarile de stramutare a gospodariilor afectate.
Acum declara ca: "Mai avem nevoie de fonduri pentru punerea în funcţiune a instalaţiilor hidro-mecanice... Peste 6 milioane de lei vor fi alocaţi din buget anul acesta pentru aceste lucrări." Si de data asta realitatea o contrazice, intrucat anul acesta s-au alocat de la buget doar 1,3 milioane de lei (conform anexa nr. 3/23 la Legea nr. 356/2013 a Bugetului de Stat pe anul 2014). Vom vedea mai incolo ce lucrari se vor realiza efectiv din banii astia.
In plus, de la rectificarea bugetara negativa din vara anului 2012 nu s-a mai miscat nimic la baraj, vezi:
Mh, am invatat sa fiu sceptic:
Anul trecut in martie aceeasi doamna ministru declara urmatoarele: “Pentru inceput, anul acesta alocam 5,2 milioane de lei, dintre care un milion de lei pentru finalizarea lucrarilor la baraj, si 4,2 milioane de lei pentru realizarea lucrarilor de montare a echipamentelor hidromecanice”. Realitatea a fost ca s-au alocat doar 1,7 milioane de lei care s-au folosit la lucrarile de stramutare a gospodariilor afectate.
Acum declara ca: “Mai avem nevoie de fonduri pentru punerea în funcţiune a instalaţiilor hidro-mecanice… Peste 6 milioane de lei vor fi alocaţi din buget anul acesta pentru aceste lucrări.” Si de data asta realitatea o contrazice, intrucat anul acesta s-au alocat de la buget doar 1,3 milioane de lei (conform anexa nr. 3/23 la Legea nr. 356/2013 a Bugetului de Stat pe anul 2014). Vom vedea mai incolo ce lucrari se vor realiza efectiv din banii astia.
In plus, de la rectificarea bugetara negativa din vara anului 2012 nu s-a mai miscat nimic la baraj