Comuna Romos are avantajul de a se învecina cu zone turistice, precum staţiunea Geoagiu-Băi, cetăţile dacice din Munţii Orăştiei sau Casa Memorială Aurel Vlaicu din localitatea cu acelaşi nume. Există însă şi un potenţial turistic propriu care începe să dea roade.
Are balta peşte
Pasionaţii pescuitului sportiv au trecut deja pe lista lor, Romosul. Unii au şi experimentat bălţile de aici, alţii au în vedere să o facă. “Avem o pescărie mare, cu un luciu de apă ce se întinde pe o suprafaţă de 9 ha (o baltă de patru ha şi alta de cinci ha). De asemenea, tot aici există posibilităţi de cazare, locuri de campare şi barbeque, ceea ce face ca în weekend-uri sau în perioadele concediilor, pescăria să fie plină de lume. Pescarii se pot bucura de o partidă bună de caras, crap etc…pentru 30 de lei/zi, iar zona le oferă un pitoresc aparte. Dacă luăm în calcul pescuitul familial, mai avem încă patru bălţi mai mici care vin în întâmpinarea iubitorilor acestui sport sau hobby, după caz”, a precizat Mircea Pătrânjan (foto), primarul comunei Romos.
,,Gândim în perspectivă“
Pentru că alimentele bio, locurile nepoluate, natura şi oaza de linişte sunt lucruri, după care tânjeşte oricine, miza succesului unor investiţii în acest domeniu este una pe termen lung. “Pentru aceia care vor să se bucure de atmosfera unei locaţii deosebit de cochete, care îmbină rusticul cu modernul, există la o pensiune care aparţine unui preot sas ce a slujit la biserica evanghelică din Romos: Andreas Fuss. El şi-a transformat casa părintească într-o casă de oaspeţi cu circuit închis. Aceasta oferă condiţii foarte bune de cazare, salon de servire a mesei, bucătăria este la dispozitia turiştilor cu toate dotările necesare, are pistă de popice, terasă şi lac. Totodată, cei care vor să mănânce un balmoş adevărat, un caş sau o brânză bună, o pot face la peste 1.400 de m altitudine, urcând la stână (9 km de la Romoşel). Produsele ce le avem sunt bio, aşa că şi gustul este pe măsură. Îi aşteptăm cu drag pe toţi cei care vor să ne cunoască zona şi frumuseţile ei. Pot face excursii la ruinele cetăţilor dacice (Cetăţuia Romoşel -Cioaca Grădiştei) sau în satele din munţii Orăştiei şi pădurile seculare ale Romosului. Vreau să menţionez că ne concentrăm atenţia nu numai pe problemele investitorilor, ci şi pe cele ale locului. Astfel, suntem în faza de recepţie finală la proiectului demarat şi câştigat pe Măsura 322 (2,5 milioane de euro) pentru alimentarea cu apă potabilă în sistem centralizat în satele Romos şi Romoşel, precum şi introducerea reţelei de canalizare pentru ape uzate şi menajere şi a două staţii de epurare, în satele respective. Urmează să branşăm la reţele circa 600 de familii, inclusiv de romi. Sperăm să obţinem un răspuns bun şi pentru finanţarea proiectului accesat pe Măsura 125B (modernizare drumuri de exploataţii forestiere), unde am înregistrat punctaj maxim”, a arătat edilul “de 4 stele” al frumoasei comune Romos.
Vorbesc gurile rele că o duduie, cu un salariu net de vreo 8.000 de lei,…
Peste câteva zile, Donald Trump își preia mandatul de președinte al SUA. Peste câteva zile,…
Mircea Rotea, pompier la Detașamentul de pompieri Deva Pentru că a intervenit, fiind în timpul…
Claudia N., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de…
Hunedoreanul a cerut intervenția polițiștilor după ce mai mulți cetățeni olandezi s-au încăierat la o…
Tânărul aflat în arest preventiv a fost închis de mai multe ori pentru furturi, iar…