Actualitate

Misteriosul turn Wardenclyffe al lui Tesla folosea acelaşi principiu ca marea piramidă egipteană! Turnul ar fi fost capabil să furnizeze „energie liberă” inepuizabilă şi să modifice vremea!

Marele savant Nikola Tesla (foto) considera Pământul ca fiind unul dintre armăturile unui conden­sa­tor, ionosfera formând cealaltă ar­mă­tură. Precum se ştie, con­den­sa­torul este un dispozitiv care în­ma­gazinează energie sub forma unui câmp electric între două ar­mă­turi încărcate cu o sarcină elec­trică egală. Măsurători recente au arătat că gradientul de tensiune între cele două componente este 400.000 de volți.

Aurul, conductor excelent
Cu acest principiu, el a spus că a fost în stare, prin invenţia sa, să fur­nizeze „energie liberă” pentru oricine, inepuizabilă în cantitate, ori­unde pe pământ. De aceea, el a construit un prim prototip, Turnul Wardenclyffe (foto), în care a fost capabil de a aplica un efect de piramidă celebru. Ce este mai exact acesta?. „Liniile de forță ale sarcinii electrice, adăugate la câmpurile Soarelui, acţionează pe pereții unei piramide. Echipotenţialurile mag­ne­tice arată o densitate magnetică ridicat la vârf. Voltajul unui câmp elec­tric creşte cu 100 de volţi pe metru. Câmpul negativ terestru atin­ge valoarea sa maximă către vârful piramidei; în partea de sus a piramidei din Giza tensiunea este de 14600 V. Această piramidă este ea însăși un condensator, întrucât acumulează o sarcina electrică. În cazul în care se adaugă o sarcină suplimentară, o descărcare are loc în partea de sus, și, precum ştim, partea de sus a piramidei a fost poleită cu aur masiv, aurul fiind un conductor excelent”.

Risipă de energie
Tesla şi-a dorit ca turnul său să fie înalt, pentru a crește tensiunea în partea sa de sus. El a vrut să creeze un fulger artificial în turn. În zona de descărcare a unui fulger natural, temperatura se ridică la 30.000°C. Tesla nu a vrut să aibă de-a face cu astfel de temperaturi ridicate, pen­tru că ar fi fost o risipă de energie. Turnul Wardenclyffe al lui Tesla ar fi folosit un transformator, pentru a produce o tensiune ridicată, care ar fi generat, în locul unui fulger na­tu­ral, o „descărcare puternică de ioni energetici”. Pentru a accentua efec­­tul de piramidă, savantul şi-a ima­­ginat în a oferi turnului o forma octogonală, în vârf aflându-se o he­misferă. De ce formă octogonală? Tesla n-a explicat lucrul acesta; din punctul de vedere al fizicii tra­di­ţio­nale, faptul că turnul este octogonal este nesemnificativ. Ar putut fi un pătrat sau să aibă un număr infinit de fețe; în toate cazurile, tensiunea ar fi fost la fel, forma oferindu-i stabilitate. Dar, acest lucru ridică o obiecţie; forma hiperbolică a Turnului Eiffel ar fi fost mult mai potrivită. De altfel, Turnul Eiffel are un efect de piramidă care-l face să producă în partea sa de sus un curent continuu semnificativ.

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara Deva pentru lecturare în…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu se ostenesc de muncă, dar nici să taie frunze la câini cât e ziu­a…

15 ore ago

Primarul Dan Bobouțanu și drumul său: Am făcut-o în felul meu, mi-am asumat responsabilitatea.

Vineri a avut loc şedinţa de constituire a noului Consiliu Local al municipiului Hunedoara. Noii…

15 ore ago

Bulina albă

Prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Radu, rectorul Universității din Petroșani Pentru organizarea ediției a…

15 ore ago

Bulina neagră

Ionel F., din municipiul Lupeni Pentru că a fost trimis în judecată la Petroșani, pentru…

15 ore ago

Când eşti salvator, salvezi oriunde și oricând!

Doi pompieri ai Detașamentului Hunedoara, din cadrul ISU Hunedoara, au salvat viața unui bărbat în…

16 ore ago