Cristina Ghenea
Sute de credincioşi s-au adunat ieri la Catedrala Ortodoxă „Sfântul Nicolae”, din Deva, unde au fost aduse moaştele Sfântului Ioan Rusul, mărturisitorul şi făcătorul de minuni. Astăzi, racla cu cele câteva bucăţele din osemintele sacre va fi depusă la Mănăstirea Crişan, după care va fi dusă înapoi la Episcopia Giurgiului.
Oameni din tot judeţul, preoţi, dar şi Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, l-au întâmpinat pe Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, care a adus racla cu sfintele moaşte. După oficierea slujbei Ceasurilor Paştilor, a Vecerniei şi a Acatistului Sfântului Ioan Rusul, credincioşii s-au putut închina moaştelor, după care racla a părăsit Catedrala din Deva şi a fost dusă la Mănăstirea Crişan. Astăzi, în marea sărbătoare a Izvorului Tămăduirii, credincioşii care merg la această mănăstire pot atinge moaştele şi se pot închina Sfântului Ioan Rusul, făcător de minuni.
Supus la chinuri aspre, pentru a se lepăda de Hristos
Sfântul Ioan Rusul s-a născut într-un sat din Rusia, la sfârşitul veacului al XII-lea, pe timpul împărăţiei lui Petru cel Mare. A dus o viaţă grea, fiind soldat în Armata Ţaristă, prizonier luat în luptă de către turci, dar mai ales, fiind chinuit în bătăi, pentru a se lepăda de Hristos. Moaştele sale sunt depuse într-o biserică de pe insula grecească Evia, în oraşul Procopie, iar din 2008, câteva bucăţele din mâna dreaptă a Sfântului au fost date Episcopiei Giurgiu, şi depuse în mănăstirea care-i poartă numele lui Ioan Rusul – mănăstire construită în fosta unitate militară de lângă Slobozia.
Senatorul „resturilor” PNL, Călin Marian, își arogă merite nejustificate într-o investiție privată, iar primăria VEȚEL…
In prezent, la un cazino online mai poti juca si alte jocuri de noroc, nu…
STIMAȚI CONCETĂȚENI ROMÂNI Mă adresez fiecăruia dintre Domniile Voastre deoarece țara noastră, a fiecăruia în…