Modernizarea Școlii Gimnaziale „Andrei Șaguna” Deva se apropie de final. Primarul Nicolae-Florin Oancea a promis și s-a ținut de cuvânt!
Obiectivul acestui proiect este asigurarea unei oferte educaţionale adecvate, accesibile şi de calitate în învăţământul primar și gimnazial din cadrul Școlii Gimnaziale „Andrei Șaguna” din Deva, prin reabilitarea, modernizarea infrastructurii unității şi dotarea cu echipamente didactice specifice, promitea edilul șef al reședinței de județ, Nicolae-Florin Oancea (foto), atunci când a demarat proiectul de reabilitare a Școlii din Cartierul Gojdu. Și, s-a ținut de cuvânt. Încă puțin și investiția va fi finalizată cu succes. Deci, Florin Oancea bifează un alt proiect.
Aproape 4,3 milioane euro, bani europeni pentru modernizarea școlii
Valoarea totală a investiției se ridică la 21.155.343 de lei. Contribuţia administrației locale este de 423.106 de lei. La finalul lucrărilor de reabilitare, Școala „Andrei Șaguna” va fi o școală modernă, cu o infra-structură educațională de calitate.
Ce s-a făcut până acum și ce a mai rămas de realizat?
,,La corpul de clădire destinat învățământului primar, constructorul a finalizat deja lucrările exterioare și interioare. Noul branșament la rețeaua de apă și canalizare a fost, de asemenea, realizat. În sălile de clasă, cancelarie, săli profesorale și laboratoare au fost montate mobilierul, tablele interactive și școlare și videoproiectoarele în clase.
În exterior, în zona corpului clădirii învățământului primar s-au montat borduri, pavajul, parțial rulourile de gazon și au fost plantați puieți de arbori și arbuști ornamentali. Constructorul urmează să demareze probele pentru cele trei centrale pe gaz care asigură agentul termic și apa caldă în clădire”, anunță Nicolae-Florin Oancea, primarul municipiului Deva.
,,Constructorul a avansat și cu lucrările la corpul de clădire în care funcționează învățământul gimnazial. A fost finalizat montajul lambriurilor din lemn la toate etajele, al covorului PVC pe toate holurile și casele scărilor. În băi au fost instalate obiectele sanitare. Mobilierul în sălile de clasă, profesorale și laboratoare este montat parțial. În fața clădirii (intrarea principală) au fost realizate aleile pietonale cu pavaj, parțial zonele verzi cu rulou de gazon și au fost plantați puieți de arbori și arbuști ornamentali. Apoi, la sala de sport a fost finalizată anveloparea clădirii și a început aplicarea tencuielilor decorative. A fost înlocuită șarpanta veche din lemn cu una nouă. Se lucrează acum la învelitoarea din țiglă metalică a clădirii. În interior continuă lucrările la tavane, instalații sanitare, curenți slabi. Urmează montajul ușilor interioare, ușile exterioare fiind deja instalate. Gardul care împrejmuiește curtea școlii este finalizat. Lucrările de pe șantier sunt monitorizate constant de echipa de proiect. La final, elevii și profesorii se vor bucura de o școală la standarde europene”, a adăugat edilul șef al reședinței de județ.
Administrația publică locală va continua să acceseze fonduri europene pentru modernizarea unităților de învățământ devene și dotarea acestora cu echipamente didactice performante.