Magdalena Șerban
Administrația din Totești vrea costuri reduse semnificativ la facturile pentru consumul de curent electric, așa că a apelat la fondurile de mediu, pentru a nu scoate bani din visteria proprie în vederea modernizării sistemului de iluminat public. Proiectul este finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).
Sesiunea de depunere a durat doar 8 minute
“Este a doua finanțare destinată eficientizării iluminatului public, pe care am accesat-o. Prima am obținut-o tot pe axă de mediu, dar în altă sesiune. În baza acestui demers finalizat cu 2 luni în urmă (și recepționat, totodată), am rezolvat partea ce ține de satele comunei. Drumul național a rămas necuprins, așa că pentru acesta am depus cerere în etapa recentă. Pe precedenta finanțare am înlocuit 287 de lămpi stradale, cu unele noi, performante, iar pe noua finanțare vom înlocui 116. Avem și extindere cu 6 stâlpi. Corpurile de iluminat sunt cu surse LED moderne, dotate cu un sistem de telegestiune, ceea ce va reduce consumul de energie cu până la 50%. Economia e una foarte bună. Orice se poate moderniza, mai ales cu sprijin financiar guvernamental și european, nu mai stăm pe gânduri. Accesăm dacă știm că există șanse reale de eligibilitate”, a punctat Tiberiu Pasconi (foto), primarul din Totești.
Reamintim că
Programul lansat de AFM urmărește modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor existente având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu surse LED, completarea sistemului de iluminat public existent cu corpuri de iluminat cu surse LED (în situaţiile în care stâlpii de pe tronsonul respectiv nu sunt echipaţi cu corpuri de iluminat sau acestea sunt deteriorate/nefuncţionale), extinderea sistemului de iluminat existent, precum şi achiziţionarea şi instalarea sistemelor de telegestiune aferente obiectivelor de investiţii. Finanţarea se acordă în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiţie şi în limita sumelor ce pot fi acordate, în funcţie de categoria unităţii administrativ-teritoriale, astfel: pentru comune cu o populaţie de până la 5.000 de locuitori – maximum 1.000.000 lei; pentru comune cu o populaţie de peste 5.001 de locuitori – maximum 2.000.000 lei; pentru oraşe – maximum 3.000.000 lei; pentru municipii de rang 0 – municipiul Bucureşti – maximum 60.000.000 lei; pentru municipii de rang I – maximum 6.000.000 lei, iar pentru municipii de rang II – maximum 5.000.000 lei.
Vorbesc cârcotașii prin orașul cetății despre o duduie cu mari probleme psihice, care a fost…
Artur Găman, directorul general al Insemex Petroşani Pentru că institutul pe care-l conduce a fost…
Adrian U., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost prins conducând mașina după ce a…
Surpriza alegerilor prezidențiale de duminica trecută, Călin Georgescu (foto), s-a adresat din nou votanților și…
Magdalena Șerban Luna și medaliile. Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti a găzduit…
Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise…