Instituţia respectivă a efectuat timp de aproape două săptămâni un amplu control menit să facă lumină prin sumedenia de contracte trucate. Pentru ilegalităţile comise, societatea s-a ales cu plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva şi cu o droaie de amenzi, care de care mai dolofane. Ca un respectabil zgârie-brânză, administratorul firmei a încercat şi, culmea, a şi reuşit (până la un moment dat) să „fenteze” fiscul. Cum? Răspunsul e simplu: cu grijă! Adică a avut grijă să întocmească o mulţime de contracte false. Din Registrul general de evidenţă a salariaţilor în format electronic rezultă că din cele 1.160 de contracte de muncă, 806 erau încheiate cu fracţiune de o oră pe zi, 155 cu fracţiune de patru ore pe zi, 21 erau încheiate cu fracţiune de două ore pe zi şi numai 134 erau încheiate cu norma întreagă de opt ore pe zi. Totodată, informaţiile primite de inspectorii de muncă relevau faptul că o parte din salariaţi lucrau în baza unor contracte de prestări servicii, pe care firma le-a denumit „contracte de colaborare”. Conform prevederilor legale, într-un contract de colaborare, cel care prestează activitatea are libertatea de a alege locul, modul de desfăşurare a activităţii, programul de lucru şi mijloacele tehnice cu care lucrează şi îşi asumă şi riscurile inerente activităţii, ceea ce evident nu era cazul în această situaţie care, de fapt, masca un contract de muncă. Totodată, s-au descoperit în pontaje ore suplimentare neplătite şi pentru care nu s-a acordat timp liber corespunzător, iar din verificarea timpului de muncă şi odihnă al salariaţilor s-a constatat că orele lucrate pe timp de noapte şi orele lucrate în zilele de sărbători legale, sâmbăta sau duminica nu sunt bonificate cu sporul legal. În baza deficienţelor constatate, inspectorii de muncă au amendat societatea cu suma totală de 13 000 de lei, respectiv – 2.000 lei, pentru neacordarea sporului legal pentru munca de noapte, 2.500 lei pentru orele suplimentare necompensate cu timp liber plătit sau neplata acestora, 5.000 lei pentru neacordarea liberelor plătite atunci când se lucrează în zile de sărbătoare legală şi 3.500 lei pentru completarea eronată a Registrului general de evidenţă a salariaţilor. Iar, aşa cum s-a mai scris, cireaşa de pe tort este plângerea penală.
În luna ianuarie a acestui an, procurorii DIICOT au efectuat percheziţii la firma Mike Security Group din Reşiţa, în urma cărora mai multe persoane au fost reţinute. (D. Popescu)
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…
View Comments
Tovarasi , nu va imbatati cu apa rece.
TOATE "firmele" de paza fenteaza nu doar fiscul, cat mai ales angajatii.
Adica, nu platesc.
Aici e o mica vendeta intre Blaga si Talpes.
Dar la controale corecte, toate firmele de paza mint.
Ele au doua roluri:
1. Sa culeaga informatii (majoritatea au pensionari "din sistem".
2. Sa faca bani negri pentru "fosti".
In rest, Bunul Dumnezeu sa-i ajute pe bietii angajati.
Firmele de paza sunt detinute in marea lor majoritate de fosti sefi din structuri, angajatii provin tot din sistem, rolul lor este cel mentionat in comentariul lui Machiavelli.
Hahaha ce idioti ce-i din conducerea Mike Security Group atat cat si agenti de paza ( paznicii :)) ) ca ei numai bodyguarzi nu is trompetele . stau 10 intr-un loc si asa i-au bataie
O adunatura de prosti intr-o firma :)
Corleone, tu esti din geniile lui Blaga ?
sau esti doar un trepadus boschetar care se bucura de ... necazul altora.
Cu siguranta de maine, tie o sa-ti mearga mai bine.
Ia sa vezi, poate chiar de azi.