Ieri, Primăria Hunedoara a cumpărat energie electrică de pe Bursa Română de Mărfuri. În urma tranzacţiei, s-a reuşit obţinerea unui preţ cu 35 la sută mai mic pentru energia electrică, economia făcută de Primăria Hunedoara fiind de 420.000 de lei pe an. Beneficiarii direcţi ai acestei reduceri sunt Primăria Hunedoara şi toate instituţiile aflate în subordinea instituţiei, şcolile şi grădiniţele din municipiu şi spitalul. Preţul de 186 lei /MWh este cel mai mic obţinut până acum de o instituţie din România, pe Bursa Română de Mărfuri. (S. Popa)
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…
View Comments
Unde este economia facuta, daca pretul la bursa este de 121,63 lei/MWh (28 euro)??? Poate ne explica dnii de la primaria HD.
Pretul mediu al unui MWh de energie a scazut foarte mult in ultimele luni, ajungand la o medie de 121,63 lei/MWh (28 euro) in luna mai pe Piata Zilei Urmatoare (PZU). Potrivit unui comunicat al bursei energiei OPCOM, aceasta valoare este situata la limita inferioara in domeniul de variatie al preturilor medii lunare stabilite in pietele spot europene a caror valoare medie lunara a fost evaluata pe baza datelor disponibile la 39 euro/MWh. Trebuie mentionat ca la sfarsitul anului trecut, energia se vindea cu circa 220 lei/MWh pe PZU. In schimb, volumul tranzactiilor a crescut. In mai 2013 s-au tranzactionat circa 1,23 milioane MWh, fata de 813 mii MWh in mai 2012.