Invenţia se referă la un material folosit în procesul de restaurare ceramică unde se utilizează numai materiale similare originalelor sau, dacă acest lucru nu este posibil, materiale cu proprietăţi fizico-mecanice cât mai apropiate de materialele originale.
Respectând regulile şi principiile de restaurare şi utilizând materiale cu toxicitate scăzută, s-a încercat să se creeze un material adeziv antimicrobian compus dintr-un adeziv polivinilic îmbogăţit cu un amestec antimicrobian pentru restaurarea artefactelor de patrimoniu cultural ceramice şi a altor materiale silicice.
Echipa care a conlucrat pentru sintetizarea acestui produs este formată din specialişti de la ICECHIM – Radu Claudiu Fierascu, Irina Fierascu, Petronela Fotea, USAMVB – Alina – Ruxandra-Eugenia Ortan, MCDR – Ioana Popiţiu şi Mihaela Beceanu.
La Salonul European de creativitate şi inovare Euroinvent 2019 – ediţia a XI-a, desfăşurat la Iaşi în perioada 16-18 mai 2019, această invenţie a obţinut cinci premii, cel mai important fiind medalia de aur. (A. Năstase)
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…