Politica si administratie

Natalia Intotero, la reuniunea informală a miniștrilor Culturii din UE

În 7 și 8 aprilie, ministrul Culturii, Natalia Intotero, a participat la Re­u­niunea informală a miniștrilor cul­turii din Uniunea Europeană, organi­zată la Varșovia, în contextul Pre­șe­dinției poloneze a Consiliului UE.

Pierdută
„Împreună cu omologii mei, am dis­cutat despre rolul culturii în con­so­lidarea identității europene, spriji­nirea tinerilor creatori, protejarea pa­trimoniului și utilizarea responsabilă a noilor tehnologii în acest domeniu.
Totodată, în cadrul panelului de­dicat riscurilor asupra patrimoniului în contextul dezastrelor naturale, in­cen­diilor sau conflictelor armate, am evi­den­țiat impactul profund al tragediei din luna ianuarie, când o parte din te­zaurul nostru național a fost pierdută – un eveniment pe care îl resimțim ca pe un adevărat dezastru”, a declarat Natalia Intotero, ministrul Culturii.

Investigație
„Am subliniat necesitatea elaborării unui cadru legislativ european clar, care să includă reglementări con­cre­te și crearea unui fond dedicat atât organizării intervențiilor, cât și acor­dării de despăgubiri în astfel de si­tuații.
Am exprimat, totodată, aprecierea față de autoritățile olandeze pentru sprijinul oferit în continuarea in­ves­tigației privind furtul pieselor de te­zaur și speranța că, prin eforturi co­mune, vom reuși să îi aducem pe făptași în fața justiției și să recuperăm o­biectele de patrimoniu pierdute.
În cadrul reuniunii, am avut ocazia de a discuta și despre exemple de bu­ne practici care pot susține domeniul cultural – de la sprijinirea tinerilor creatori prin fondurile AFCN, până la oportunitățile oferite prin programele Horizon și Erasmus, inclusiv prin organizarea de tabere și schimburi de experiență”, a adăugat ministrul Natalia Intotero. (A.N.)

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura