Noi investiții majore în infrastructura de sănătate a județului Hunedoara!
Noi investiții în domeniul Sănătății în județ, ca urmare a implementării unor proiecte de către cei de la Consiliul Județean Hunedoara.
Laborator de microbiologie
„Astăzi (n.r.-ieri), la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, împreună cu ministrul Marcel Ioan Boloș, am semnat două contracte de finanțare importante în domeniul sănătății.
Investiția în infrastructura laboratorului de microbiologie al Spitalului Județean de Urgență Deva are ca scop îmbunătățirea capacităților diagnostice și terapeutice ale spitalului, combaterea rezistenței antimicrobiene și alinierea la standardele internaționale de sănătate.
În cadrul acestui proiect, SJU Deva va beneficia de echipamente de înaltă performanță, precum sisteme automate de identificare bacteriană, incubatoare pentru hemoculturi și echipamente pentru testarea sensibilității la antibiotice. Aceste investiții vor sprijini tratamentele personalizate și vor reduce semnificativ timpul de diagnosticare, contribuind astfel la protejarea sănătății publice și alinierea cu standardele internaționale în domeniul medical.
Valoare totală a proiectului este de 4.975.848,77 lei, iar perioada de implementare este 28.03.2025 – 28.06.2026”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.
Boli infecțioase
„Investiția în infrastructura laboratorului de microbiologie de la Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad are ca scop creșterea capacității de diagnostic pentru boli infecțioase, depistarea precoce a acestora și îmbunătățirea tratamentelor antiinfecțioase. Vom investi într-un laborator dotat cu echipamente de vârf pentru a spori accesibilitatea populației la servicii medicale de calitate.
Proiectul vizează achiziționarea unor echipamente de ultimă generație, inclusiv platforme PCR automatizate și alte dispozitive moderne care vor contribui la un diagnostic rapid și precis, vital pentru controlul bolilor transmisibile. Prin această investiție, vom sprijini prevenirea infecțiilor asociate actului medical!
Valoarea totală a proiectului este de 1.987.353,12 lei, iar perioada de implementare este 28.03.2025 – 28.06.2026.
Le mulțumesc colegilor mei din administrația județeană care au depus eforturi considerabile pentru a obține finanțările aferente acestor proiecte care vor asigura un diagnostic rapid și precis, optimizarea tratamentelor și creșterea calității serviciilor medicale, protejând astfel sănătatea publică și aliniindu-se la cele mai înalte standarde”, a adăugat șeful județului. (A.N.)