Chiar dacă lucrările la noua aripă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva se apropie de finalizare, constructorul onorându-şi multe dintre sarcinile contractuale, odiseea obiectivului de investiţii continuă. Saloanele trebuie mobilate, iar secţiile dotate cu aparatură de specialitate nouă şi, firesc, performantă.
Deocamdată, fonduri pentru aceste achiziţii nu există. Doar promisiuni! Tocmai de aceea, directorul medical al spitalului devean, dr. Ioan Demeter (foto), a ţinut să precizeze că dacă finalizarea investiţiei este dată ca sigură pentru sfârşitul acestui an, darea în folosinţă este incertă. După cele mai optimiste aprecieri, secţiile din noua aripă vor deveni funcţionale spre finele primului semestru al anului viitor.
Interesându-ne la Consiliul Judeţean Hunedoara despre posibilităţile de finanţare a achiziţiilor necesare, vicepreşedintele instituţiei, Mircea Bobora, ne-a declarat că dacă administraţia judeţeană s-a angajat să sprijine financiar această acţiune, atunci ea trebuie dusă la bun sfârşit. În acest scop a avansat în discuţie şi o sumă pentru mobilier şi aparatura medicală de specialitate – 5 milioane de lei. În această săptămână, la nivelul Consiliului Judeţean Hunedoara se vor centraliza şi, mai ales, analiza listele cu necesarul de dotări solicitate de şefii secţiilor care urmează să fie mutate în noul corp de clădire.
Cu ceva timp în urmă, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, declara că pentru realizarea dotărilor noii clădiri, instituţia pe care o conduce ar putea să acceseze un credit sau să iniţieze un contract de leasing cu o firmă care să aibă posibilitatea să achiziţioneze cele necesare.
Realizarea noii aripi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva nu a fost un moft de director de direcţie de sănătate publică, ci o necesitate, a concluzionat, la finalul dialogului, dr. Ioan Demeter. Dacă nu se realiza noua aripă, spitalul devean ar fi fost acreditat doar cu aproximativ 500 de paturi. Aşa, unitatea spitalicească are 778 de paturi. În noua aripă, unde sunt respectate toate standardele impuse de legislaţia medicală în vigoare, vor fi transferate secţiile de Oftalmologie, O.R.L., Urologie, Chirurgie generală, Sala de naşteri şi secţia Nou-născuţi, Terapia intensivă şi Blocul operator. Spaţiile care sunt ocupate în prezent de aceste secţii vor intra într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, după eliberarea lor.
Un incendiu s-a pornit la o gospodărie din satul Bucium din comuna Sântămăria Orlea, mai…
Tribunalul Hunedoara l-a condamnat pe tatăl agresor la o pedeapsă de 7 ani închisoare cu…
Magdalena Șerban Universitățile din Regiunea Vest au la dispoziție 21 de milioane de euro pentru…
Magdalena Șerban Subiectul pe care toată lumea îl vrea aducător de vești bune ține de…
Ministrul Energiei Sebastian Burduja (foto) a anunțat planul de restructurare al Ministerului Energiei și al…
View Comments
"Nu a fost moft de director de directie de sanatate publica..."?!
Nu, a fost un mod care il caracterizeaza pe asa-zisul director de a fura din bani publici si de a plati partidului tainul pentru postul pe care l-a pus (el, PSD-ul)!
Daca ar iesi la suprafata putregaiul acestei afaceri, mama ce urat ar mirosi in campania electorala!!!!