Secţia Interne a Spitalului Judeţean Deva, proaspăt renovată şi modernizată, va fi luată în administrare de Consiliul Judeţean Hunedoara, în subordinea căruia se află instituţia sanitară.
Asta, deoarece conducerea spitalului devean a refuzat să preia secţia, o lucrare abia finalizată, aşa că aceasta va fi preluată de Consiliul Judeţean. Lucrarea a costat 8,6 milioane de lei şi deja este terminată şi chiar recepţionată. Saloane moderne, prevăzute cu absolut toate utilităţile necesare, şi, mai ales, care evită aglomerarea din cele vechi, aşteaptă să-şi primească pacienţii. Fiecare pat are sistemul propriu de iluminat şi un sistem special de comandă pacient – cadru medical, care poate fi accesat în caz de necesitate. De asemenea, s-au schimbat pavimentul, instalaţiile, caloriferele, a fost montat un lift modern şi chiar a fost construită încă o scară de acces – impusă ca standard de avizare de către pompieri. Şi, ca spaţiul să fie funcţional la standardele actuale, construcţia deja existentă a fost extinsă. Potrivit datelor oficiale, în total, au fost reabilitaţi şi modernizaţi 2.086 de metri pătraţi, în timp ce alţi 1.083 mp reprezintă extinderea secţiei şi etajul suplimentar. Pentru reabilitarea vechii construcţii, suma alocată a fost de 455,63 euro pe metrul pătrat, în timp ce construcţia nouă a costat 762,42 euro pe metrul pătrat.
Recepţia, în urmă cu trei săptămâni
Constructorul are termen un an de zile drept garanţie de bună execuţie, perioadă în care, orice neregulă ar apărea, va fi remediată pe banii acestuia. “Recepţia la finalizarea lucrărilor a fost făcută în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Au fost mici observaţii, dar s-au remediat. Comisia de recepţie s-a întrunit din nou şi a constatat că s-au reparat defecţiunile”, a declarat reprezentantul proiectantului, Dumitru Armăşescu. Practic, a fost finalizată întreaga procedură, iar spaţiul va fi preluat de către Consiliul Judeţean Hunedoara. Pe de altă parte, managerul Spitalului Judeţean Deva, Silviu Didilescu, susţine că “nu există nici un act oficial de refuz”, dar recunoaşte că nu vrea să administreze secţiile aşa cum se prezintă ele acum. “S-au sesizat mai multe deficienţe. Când vor fi remediate, clădirea va fi perfectă să se mute secţia înapoi”, susţine Didilescu. Practic, acesta reclame mirosul de mucegai, dar şi faptul că nu toate căile de acces sunt prevăzute cu rampe speciale pentru accesul pacienţilor pe scaunul cu rotile sau pe targă. Şi, în plus, Didilescu susţine că a găsit gândaci într-o secţie nou-nouţă, iar la geamuri, existau probleme. “O parte s-au remediat, dar nu toate. Secţia se va muta, dar numai după ce se rezolvă toate problemele, sau cu recunoaşterea acestora şi stabilirea unor termene clare”, a mai spus managerul instituţiei medicale.
Vorbesc gurile rele că un șef din zonă, are program fix cu tinerica pe care…
Mihai O., din municipiul Orăștie Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic internațional…
Ștefan Tiriteu, managerul Spitalului municipal Brad Pentru că a reușit achiziționarea unui Computer Tomograf pentru…
„Începând din anul 2021, prin acest program, locuitorii județului Hunedoara au acces la servicii medicale…
Asociația Rădăuțiul civic a venit cu un test pentru cetățeni în care să deosebească o…
Două autoturisme au ars, luni, într-o parcare din oraşul Vulcan, în Valea Jiului, intervenţia pompierilor…