ActualitatePolitica si administratie

Noul ascensor de pe Dealul Cetății Deva, un proiect de peste 4 milioane de euro

Lucrările la noua telecabină care facil­tează accesul pe Cetatea Devei sunt aproa­pe finalizate, anunță edilul șef al mu­nicipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea. Firma care realizează acest proiect lu­crează acum la amenajarea peisagistică a zonei, se plantează copaci ornamentali, a fost pus pus gazonul și se execută mici fi­nisaje. Grupurile sanitare au fost mo­der­nizate, iar în clădire va funcționa și un ma­gazin cu suveniruri.

Stații SelfPay
O noutate sunt cele două stații SelfPay, de unde turiștii își vor putea achiziționa singuri bilete pentru telecabină.
„Sunt foarte mulțumit că am reușit să ducem la bun sfârșit și acest proiect, în va­loare de peste 4 milioane de euro. Un pro­iect important pentru dezvoltarea turismu­lui în orașul nostru. A fost înlocuită tele­ca­bina veche, care avea o capacitate de doar 16 locuri, cu una cu o capacitate de 30 de locuri, deci aproape dublu. S-au făcut mo­dificări importante la stația de plecare și, în egală măsură, la stația de sosire. Sperăm să facem recepția la terminarea lucrărilor, până la sfârșitul lunii noiembrie, și după efec­tuarea ISCIR, să inaugurăm noua tele­cabină. Așteptăm cu nerăbdare turiștii să vină”, a declarat Florin Oancea, primarul Devei.

Vechea telecabină depășită tehnic
Noul ascensor care va facilita accesul turiștilor și al localnicilor între zidurile Cetății din Deva are o capacitate de 30 de locuri, dublu față de telecabina veche. Investiția a însemnat și modernizarea instalației de transport înclinat, a sistemelor de comandă și siguranța funcțională a acestora.
Vechea telecabină care deservea Cetatea Devei, a fost pusă în funcțiune în anul 2005 și avea o capacitate de doar 16 locuri. Instalația și echipamentele erau depășite din punct de vedere al sistemelor funcționale, iar telecabina nu mai făcea față afluxului mare de turiști, motiv pentru care condu­ce­rea municipalității devene a luat decizia de a o înlocui cu alta nouă, modernă.
Această investiție face parte din strategia de dezvoltare a municipiului Deva în ceea ce priv­ește promovarea, dez­vol­tarea și valo­ri­fi­ca­rea patrimoniului natural și cul­tural, precum și dezvoltarea ac­tivităților economice din domeniul tu­rismului.

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura