Relaţiile contractuale dintre administraţia locală a municipiului Deva şi societatea care asigură serviciile de salubrizare ar putea ajunge în instanţă. Potrivit reprezentantului SC Salubritate SA Deva, societatea riscă să rămână cu o pagubă de aproape două milioane de euro, bani pe care i-a cheltuit cu investiţiile în infrastructura de colectare şi depozitare a deşeurilor şi pe care nu-i va putea recupera în condiţiile actualului contract, care expiră în august 2017.
„Am câştigat toate procesele”
Ieri, administratorul SC Salubritate SA Deva, Sergiu Mody, a explicat noului Consiliu local Deva că amortizarea investiţiilor este imposibilă în condiţiile actuale ale contractului. Acesta le-a cerut aleşilor locali să găsească soluţii pentru a nu se ajunge la un litigiu în instanţă, propunându-le două variante: prelungirea contractului sau creşterea tarifului perceput de la beneficiari. Sergiu Mody a mai arătat că investiţiile au fost făcute de către operator conform cerinţelor legislaţiei în vigoare şi puse în sarcina societăţii de Consiliul local Deva prin hotărârile adoptate, care a aprobat inclusiv schema de amortizare a acestora pe o perioadă de 10 ani. Prin urmare, societatea este îndreptăţită să pună problema pe tapet, deoarece are toate atuurile de partea sa. „În cazul în care nu se va găsi o soluţie la această problemă, ne vom îndrepta în instanţă. Toate procesele pe care l-am avut cu Primăria Deva până acum, le-am câştigat”, a precizat Sergiu Mody.
Se va organiza o şedinţă
Luaţi pe nepregătite, noii consilieri locali nu au avut un răspuns la problema ridicată de reprezentantul SC Salubritate SA Deva. În schimb, Răzvan Mareş, viceprimar al municipiului Deva, a promis că săptămâna viitoare va convoca o şedinţă cu toţi factorii implicaţi pentru a găsi o soluţie. Trebuie menţionat că municipiul Deva este parte a unui proiect prin care se doreşte înfiinţarea unui sistem de colectare a deşeurilor la nivel de judeţ. Printre altele, proiectul presupune împărţirea judeţului în patru zone, unde vor opera patru firme de salubrizare, care vor fi desemnate în urma unor licitaţii publice, ceea ce înseamnă renunţarea la serviciile actualilor operatori. Tocmai de aceea administraţia locală a Devei se află în dificultate de a găsi soluţii la problema ridicată de SC Salubritate SA Deva, care nu ar trebui să interfereze cu proiectul în care municipiul este implicat.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…