Categories: ActualitateFlash

Noul Consiliu local Deva, faţă-n faţă cu problema serviciului de salubrizare din municipiu

Natalia Bumbac

Relaţiile contractuale dintre administraţia locală a municipiului Deva şi societatea care asigură serviciile de salubrizare ar putea ajunge în instanţă. Potrivit reprezentantului SC Salubritate SA Deva, societatea riscă să rămână cu o pagubă de aproape două milioane de euro, bani pe care i-a cheltuit cu investiţiile în infrastructura de colectare şi depozitare a deşeurilor şi pe care nu-i va putea recupera în condiţiile actualului contract, care expiră în august 2017.

„Am câştigat toate procesele”
Ieri, administratorul SC Salubritate SA Deva, Sergiu Mody, a explicat noului Consiliu local Deva că amortizarea investiţiilor este imposibilă în condiţiile actuale ale contractului. Acesta le-a cerut aleşilor locali să găsească soluţii pentru a nu se ajunge la un litigiu în instanţă, propunându-le două variante: prelungirea contractului sau creşterea tarifului perceput de la beneficiari. Sergiu Mody a mai arătat că investiţiile au fost făcute de către operator conform cerinţelor legislaţiei în vigoare şi puse în sarcina societăţii de Consiliul local Deva prin hotărârile adoptate, care a aprobat inclusiv schema de amortizare a acestora pe o perioadă de 10 ani. Prin urmare, societatea este îndreptăţită să pună problema pe tapet, deoarece are toate atuurile de partea sa. „În cazul în care nu se va găsi o soluţie la această problemă, ne vom îndrepta în instanţă. Toate procesele pe care l-am avut cu Primăria Deva până acum, le-am câştigat”, a precizat Sergiu Mody.

Se va organiza o şedinţă
Luaţi pe nepregătite, noii consilieri locali nu au avut un răspuns la problema ridicată de reprezentantul SC Salubritate SA Deva. În schimb, Răzvan Mareş, viceprimar al municipiului Deva, a promis că săptămâna viitoare va convoca o şedinţă cu toţi factorii implicaţi pentru a găsi o soluţie. Trebuie menţionat că municipiul Deva este parte a unui proiect prin care se doreşte înfiinţarea unui sistem de colectare a deşeurilor la nivel de judeţ. Printre altele, proiectul presupune împărţirea judeţului în patru zone, unde vor opera patru firme de salubrizare, care vor fi desemnate în urma unor licitaţii publice, ceea ce înseamnă renunţarea la serviciile actualilor operatori. Tocmai de aceea administraţia locală a Devei se află în dificultate de a găsi soluţii la problema ridicată de SC Salubritate SA Deva, care nu ar trebui să interfereze cu proiectul în care municipiul este implicat.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat cârcotașii ăștia cărora nu le sca­pă nimic că un examen pentru un post…

2 zile ago

Bulina albă

Liviu Simedroni, primarul din Răchitova Pentru că își încheie mandatul cu fruntea sus, reușind, de-a…

2 zile ago

Bulina neagră

Dragoș C., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de…

2 zile ago

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 18-19 septembrie 2024, doamna Natalia-Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse,…

2 zile ago

Zeci de pompieri hunedoreni au pornit spre zonele inundate

Un număr de 32 de pompieri hune­do­reni au pornit spre zonele afectate de inundații din…

2 zile ago

Cum a ajuns un tânăr de 27 de ani să moară după administrarea vaccinului anti-COVID. Sângerări și cheaguri în creier

O anchetă privind moartea unui tânăr din cauza unui cheag de sânge apărut pe fondul…

2 zile ago