Categories: ActualitateFlash

Numărul accidentelor rutiere grave, în scădere în judeţ

Oana Mihnea

Numărul accidentelor rutiere grave înregistrate în judeţul Hunedoara este în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Totuşi, mai mulţi morţi pe şosele
De la începutul anului şi până în prezent, pe principalele artere publice (autostradă, drumuri naţionale şi europene, judeţene şi reţea stradală în municipii, oraşe şi comune), s-au înregistrat 140 de accidente rutiere grave, comparativ cu 150, anul trecut. Un număr de 136 de persoane au fost rănite grav, faţă de anul trecut, când au fost 159. Numărul celor care şi-au pierdut viaţa este de 37, comparativ cu 25, anul trecut. În ultimii patru ani, Serviciul Rutier Hunedoara a avut scăderi în privinţa primilor doi indicatori de analiză menţionaţi mai sus, şi o creştere doar în cazul persoanelor decedate.

A mai rămas doar un „punct negru“
Conform informaţiilor furnizate de comisarul şef Dan Micu, şeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Hunedoara, cea mai aglomerată şosea rămâne DN7, între localităţile Veţel şi Săcămaş şi din Săcămaş, pe DN 68A, până în localitatea Coşava. De asemenea, un flux semnificativ de autovehicule s-a înregistrat şi pe şoseaua care duce spre judeţul Arad, până în localitatea Zam. În lunile iulie şi august, când românii plecaţi în străinătate se întorc acasă, valorile traficului au fost mai ridicate, mai precis, într-un interval de 24 de ore, au circulat între 35.000 şi 40.000 de vehicule pe şoselele din judeţ. În perioada curentă, numărul acestora este în scădere, dar urmează o nouă creştere în preajma sărbătorilor de iarnă.
„În prezent, mai există un singur sector de drum de 1 kilometru, unde riscul de producere a accidentelor rutiere este ridicat, numit şi «punctul negru», care se află pe DN7, la km 410, aproape de Săcămaş, în zona cunoscută sub numele de «Colţul pietrei». În continuare se circulă cu dificultate pe DN 76 către municipiul Brad, unde sunt amplasate 11 semafoare restrictive. «Punctul negru» de la intrarea în municipiul Deva, în zona Izvor, a fost eliminat prin amplasarea de parapeţi de beton între cele două sensuri de mers. Agenţii şi ofiţerii Poliţiei Rutiere hunedorene îşi concentrează atenţia asupra principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, ei acţionează  pe linie de viteză prin folosirea autospecialelor echipate cu aparate radar, dar şi pentru disciplinarea pietonilor, ca să traverseze prin locuri permise, marcate corespunzător. Avem în vedere monitorizarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumurilor publice. Dar, în acelaşi timp, avem câteva parteneriate pe educaţie rutieră, în special cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, care constau în activităţi adresate în special elevilor din ciclul gimnazial”, a precizat comisarul şef Dan Micu, şeful Poliţiei Rutiere Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

LICITAŢIE

CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…

3 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zo­nă, ajuns, cum se spu­ne cu sacii în căruță,…

3 zile ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…

3 zile ago

Când va fi SFINȚITĂ Catedrala Mântuirii Neamului: „Permanent deschisă închinătorilor”. Cât ne costă Catedrala

Catedrala Națională va fi sfințită du­mi­nică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecu­menic Bartolomeu I al…

3 zile ago

Bulina neagră

Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…

3 zile ago

Bătută măr de sărbătorile de iarnă

O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de săr­bătorile de…

3 zile ago