Categories: ExclusivFlash

Nuntă ca-n poveşti, la Castel

Cristina Ghenea

Pe acordurile clasice, cu specific medieval, ale cimpoaielor, lăutei şi ale fluierelor, o nuntă desprinsă parcă din file de poveste a avut loc sâmbătă, la Castelul Corvineştilor, din Hunedoara. Mirii, care fac parte din familii hunedorene cu reputaţii impecabile, şi-au dorit ca eleganţa şi rafinamentul să dea stil nunţii lor, dar totuşi evenimentul să aibă o anumită doză discreţie. Şi cam aşa a şi fost.

Prietenie la Hunedoara, dragoste la Cluj-Napoca
Povestea celor doi tineri – Catrina Hărău şi Robert Luc – a început încă din anii de liceu. Ea, fiica cea mare a cunoscutei femei de afaceri din municipiul de pe Cerna, Carmen Hărău, iar el, fiul unor onorabili profesori, prin mâna cărora au trecut zeci de generaţii de tineri hunedoreni. Se pare că strânsa şi curata prietenie legată între cei doi, în timpul liceului, n-a dispărut definitiv o dată cu începerea vieţii de studenţi. Asta, deşi drumurile lor s-au despărţit o vreme, Catrina alegând să urmeze cursurile Universităţii de Medicină din Bucureşti, iar Robert să studieze economia în Cluj-Napoca. După terminarea facultăţii, însă, Catrina Hărău a ales să părăsească capitala ţării, mutându-se în cea a Ardealului. Şi astfel, prietenia lor a fost reluată, devenind în final o frumoasă poveste de dragoste. Astfel, după 10 ani de când s-au cunoscut, ca proaspăt elevi de liceu, Catrina şi Robert au decis să-şi jure iubire veşnică. „Având în vedere că nici unul dintre copiii noştri nu au urmat studii economice, trag nădejde că Robert va fi afaceristul familiei. Este o onoare pentru noi ca el să devină soţul Catrinei şi să intre astfel şi în vieţile noastre”, ne-a declarat Carmen Hărău, aflată pentru prima oară în postura de soacră mică.

Petrecere reuşită, în decor medieval
Alături de cei doi miri şi familiile lor, în ziua nunţii, au fost 200 de prieteni şi de cunoscuţi, din Hunedoara, Cluj-Napoca sau din Bucureşti. Ceremonia religioasă a fost oficiată de doi preoţi, în Catedrala Pădurenilor, din Ghelari. Mirii au ales această biserică – ce poartă hramul Sfinţilor Arhangheli Mihail, Gavril, Petru şi Pavel – în special pentru încărcătura istorică pe care o poartă sfântul lăcaş – a cărei piatra de temelie a fost pusă în anul 1939, însă construcţia a fost finalizată şi sfinţită abia în noiembrie 1973.
După ce mirii au primit binecuvântarea cerească, invitaţii au fost poftiţi la Castelul Corvineştilor, pentru petrecere. Un covor lung şi roşu, flancat de-o parte şi alta de ghivece cu flori, i-a aşteptat pe nuntaşi pe podul castelului. De asemenea, trâmbiţaşii au dat de veste „cavalerilor” şi „domniţelor”, care aşteptau la poarta principală a castelului, că este momentul să iasă şi să-i întâmpine aşa cum cere datina pe miri, naşi, socrii şi tot alaiul de nuntă.  Petrecerea a avut loc în Sala Dietei, iar atmosfera medievală a fost întreţinută de artiştii grupurilor Huniadi Cantores şi Corvinia, dar şi de către Cimpoierii din Transilvania. De asemenea, invitaţii s-au bucurat şi de ritmurile muzicale oferite de formaţia DeLaFunk, din Cluj-Napoca. Petrecerea s-a  încheiată la miezul nopţii, cu un spectacol incendiar în care cei din grupul Shadows au desfăşurat jonglerii cu torţe aprinse, urmate de un magnific foc de artificii.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Felicitari!,
    „Având în vedere că nici unul dintre copiii noştri nu au urmat studii economice, trag nădejde că Robert va fi afaceristul familiei. Este o onoare pentru noi ca el să devină soţul Catrinei şi să intre astfel şi în vieţile noastre”... insa stiam ca si fata cea mica, Irina, a terminat Academia de Studii Economice,

  • Cu toată buna intenție a Mesagerului față de personaje și de eveniment, materialul de mai sus ar putea fi prezentat ca studiu de ziaristică despre cum nu se face un material gazetăresc:
    1. Autoarea ar fi trebuit să nu gafeze în legătură cu numele mirelui care este, pentru informarea corectă a domniei sale, Robert Ciprian LUP și nu Robert Ciprian Luc. S-ar fi evitat astfel crearea unui discomfort acestuia și profesorilor, părinții săi.
    2. Autoarea ar fi trebuit să știe că fiica cea mare, Catrina Hărău, are doi părinți, și n-a putut să apară pe lume cu contribuția exclusivă a ”cunoscutei femei de afaceri de pe malul Cernei, Carmen Hărău” oricât de perspicace ar fi aceasta.S-ar fi evitat astfel crearea unui discomfort tatălui miresei.
    3. Autoarea ar fi trebuit să afle cât de mândră este Carmen Hărău în legătură cu faptul că fiica cea mică îi calcă pe urme din punct de vedere profesional, a absolvit Academia de Studii Economice din București și va deveni un economist cel puțin la fel de bun ca mama sa. Declarația citată și de comentatorul anterior n-ar fi putut fi făcută în nici un caz de către Carmen Hărău, afară de situația în care aceasta s-ar fi senilizat brusc din cauza emoțiilor nunții, eveniment greu de imaginat. S-ar fi evitat astfel crearea unui discomfort serios mamei și sorei miresei.
    În rest, dacă restul mai contează, articolul este excepțional și merită respectuoase mulțumiri din partea familiei reunite.

Recent Posts

ANUNŢ

3 zile ago

COMUNICAT al Asociației Județene a Răniților Revoluției și Urmașilor Eroilor Martiri Hunedoara-Deva

STIMAȚI CONCETĂȚENI ROMÂNI Mă adresez fiecăruia dintre Domniile Voastre deoarece țara noastră, a fiecăruia în…

4 zile ago

Bandă de hoți din Ilia, furturi pe bandă rulantă

Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…

6 zile ago