Categories: Comunitate

O diplomă care onorează colectivul bibliotecii judeţene

Magdalena Şerban

În urmă cu doi ani, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” a demarat un amplu proiect educativ, având drept componentă principală organizarea de cursuri de limbă chineză, la Deva.  A fost un prim pas dintr-un proiect ce îşi propune crearea unor premise favorabile pentru cunoaşterea limbii, a culturii şi civilizaţiei chineze.

De fapt, biblioteca deveană este prima şi, deocamdată, singura bibliotecă publică din România care a demarat un astfel de proiect, de studiere sistematică şi profesionistă a limbii chineze. Iar rezultatele nu au întârziat să apară. Întreaga activitate a Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” în acest domeniu nou şi deloc uşor şi-a aflat o binemeritată recunoaştere şi apreciere: Sebastian Bara, managerul instituţie, a fost invitat, în ziua de 27 iunie 2015, la Ambasada Republicii Populare Chineze din Bucureşti, unde, în prezenţa Excelenţei Sale ambasadorul Xu Feihong, i s-a înmânat diploma de excelenţă, pentru „contribuţia adusă la răspândirea limbii chineze”.
„A fost a treia ediţie a ceremoniei de decernare a Bursei «Visul chinezesc», desfăşurată în prezenţa unui numeros public format din reprezentanţi ai comunităţii oamenilor de afaceri din China, reprezentanţi ai Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, profesori, elevi. Diploma primită este un semn al aprecierii întregii noastre activităţi, a recunoaşterii implicării Bibliotecii Judeţene «Ovid Densusianu» Hunedoara-Deva în colaborarea româno-chineză,  veche de peste 65 de ani şi pe care o dorim tot mai puternică.  Primirea diplomei constituie un moment aparte pentru toţi colaboratorii Bibliotecii, pentru că ne onorează pe noi, cei care, de doi ani încoace, desfăşurăm o fructuoasă activitate pentru promovarea şi cunoaşterea limbii şi culturii chineze, a civilizaţiei multimilenare a acestei fascinante ţări.  Este o recunoaştere şi o apreciere a tot ceea ce am organizat – în colaborare cu Institutul «Confucius» din Sibiu – pentru a atrage un număr cât mai mare de persoane la cursurile de limbă chineză, pentru ca filiala cu cărţi în limba chineză  – Colţul chinezesc – să fie frecventată sistematic, pentru a promova valorile spirituale specifice Chinei. Suntem extrem de bucuroşi că această activitate a noastră a dat roade tot mai bogate de la un an la altul şi, cu siguranţă, vom găsi noi modalităţi de promovare, la Deva, a impresionantului tezaur de cultură de care dispune China. De asemenea, suntem recunoscători colaboratorilor noştri chinezi, Institutului «Confucius» din Sibiu, Ambasadei Republicii Populare Chineze la Bucureşti, pentru tot sprijinul pe care l-am primit în buna desfăşurare a acestui proiect cultural”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

S-a îmbătat criță și a fă­cut praf un bolid cum­părat din banii pu­blici. Cârcotașii dintr-o…

9 ore ago

Şoseaua Hunedoara-Sântuhalm, modernizată la standardul TransRegio pentru conexiune directă cu A1

Şoseaua care face legătura între mu­ni­cipiul Hunedoara şi localitatea Sântuhalm, de lângă municipiul Deva, una…

9 ore ago

Bulina albă

Cristian Merișanu, primar municipiul Vulcan Pentru că alături de promotorii locali în turism organizează și…

9 ore ago

Bulina neagră

Andreea P., din Petrila Pentru că a fost acuzată de delapidare și riscă închisoarea, după…

9 ore ago

Te-ai vaccinat împotriva Covid? S-ar putea să ai probleme cu inima

Un nou studiu publicat de revista Nature dezvăluie informații despre mo­dul în care nanoparticulele lipidice…

10 ore ago

Nu s-a schimbat nimic. Cu salarii babane, unii medici încă cer șpagă

Anul trecut, a fost observată o creștere semnificativă a numărului de pacienți care au reclamat…

10 ore ago