Categories: Comunitate

O nouă hartă comercială pentru Insemex

Magdalena Şerban

Pe lângă propunerile bugetare care includ un profit superior celui înregistrat în anii trecuţi, conducerea Institutul Naţional pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă-Insemex Petroşani caută o soluţie de creştere a salariilor, după peste cinci ani de stagnare a acestora. În paralel, planurile comerciale pentru 2015 sunt unele curajoase, mai ales din punct de vedere al sporirii ariei de adresabilitate.

În prezent, cei de la Insemex se pot lăuda cu venituri mai mari decât cele bugetate şi cu un profit superior celui estimat pentru anul trecut. Nici angajaţii nu au dus-o rău, primind prime atât în decembrie 2014, cât şi în luna curentă. În acest context, bugetul pentru 2015 forţează un nou profit, şi mai rotund, dar în egală măsură prevede şi planuri de management menite să ducă la dezvoltarea unor parteneriate globale.
„Este prematur să mă pronunţ, dar unul din obiectivele mele prioritare pentru acest an îl reprezintă creşterea salariilor angajaţilor. Pe de altă parte, vrem să ne înscriem într-o schemă internaţională de certificare a echipamentelor electrice care funcţionează în mediile potenţial-explozive. Până acum, puteam certifica doar partea de echipamente din Europa, dar aderând la IECx, putem cuprinde tot Globul, mărindu-ne astfel aria de adresabilitate. În ultimul timp avem solicitări pe acest segment, aşa că ne dorim să le putem onora pe toate. Mai vrem să ne mărim capacitatea de prelucrare a informaţiilor şi de derulare a softurilor de simulare a fenomenelor pirogene pe care le folosim la explozii, aceasta fiind şi una dintre recomandările primite din partea comisiei formate din profesori universitari din state membre ale Uniunii Europene şi specialişti români din cadrul Ministerului Educaţiei şi al Economiei, care în urma evaluării ne-a acordat calificativul A.  Tot în acest an vom  organiza a şaptea ediţie a Simpozionului Internaţional Securitate şi Sănătate în Muncă – SESAM şi vom participa şi la o serie de manifesări de profil”, a arătat dr.ing. Artur Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani. Acesta a mai spus că în ceea ce priveşte solicitările referitoare la cursurile de salvare, în ultima vreme cele mai multe sunt pentru salvarea de suprafaţă, în detrimentul celei miniere.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Frumoasă foc, dar cam tută! Gurile rele din sudul județului nos­tru spun că un ales…

8 ore ago

„Să ne luăm țara înapoi!”, „Să vă fie frică, poporul se ridică!” au strigat protestarii la manifestarea de ieri

Peste 100.000 de români s-au adunat, ieri, în Piața Universității. Oamenii au scan­dat „Libertate” și…

8 ore ago

Bulina albă

Alexia Crina în vârstă de 15 ani, sportivă la Clubul Kempo Lupeni Pentru că a…

8 ore ago

Bulina neagră

Adrian T., din municipiul Vulcan, recidivist Pentru că riscă să ajungă iarăși în pușcărie pentru…

8 ore ago

Gospodărie distrusă, animale moarte

Un incendiu s-a pornit la o gospo­dărie din satul Bucium din comuna Sântămăria Orlea, mai…

8 ore ago

Nu face pușcărie, deși era să-și omoare fiul

Tribunalul Hunedoara l-a con­dam­nat pe tatăl agresor la o pedeapsă de 7 ani închisoare cu…

8 ore ago