„La doar 60 de kilometri de orașul peruan Cuzco se afla una dintre cele mai impresionante ruine ale incașilor. Este vorba despre ceea ce odinioară se numea Ollantaytambo, orașul cioplit cu ajutorul unei tehnologii venite din inima Universului, care nu încetează să-i uimească pe specialiștii din prezent.
Au fost analizate
Vechiul oraș incaș Ollantaytambo se afla la o altitudine de peste 2.700 de metri. Istoricii sunt de părere că a fost construit în jurul anului 1450 de către imparatul Pachacuti pe ruinele unui alt oraș. Acest complex maiestuos poate fi ușor comparat cu piramidele din Egipt, Puma Punku sau Teotihuacan pentru ca toate aceste construcții antice au în comun anumite aspecte care nici în ziua de astăzi nu pot fi explicate. De exemplu, în cazul orașului antic Ollantaytambo, specialiștii sunt uimiți cum de oamenii, care au trăit în urmă cu peste 500 de ani, erau capabili să taie din munți blocuri de piatră de circa 50 de tone, să le șlefuiască perfect, pentru ca mai apoi să le așeze unul peste altul cu o precizie incredibilă? Cu atât mai mult, atunci când blocurile de piatră au fost analizate, s-a stabilit că ele au fost aduse dintr-un munte care se afla la o distanță remarcabilă de locul în care se afla construcția orașului. Cum a fost posibil așa ceva, în urmă cu 500 de ani, în condițiile în care nici în ziua de astăzi nu este posibil acest lucru?
Civilizație extrem de avansată
Pentru că nimeni nu a putut să răspundă la aceste întrebări și pentru că indiciile sunt într-un fel clare, arheologii au stabilit că orașul incaș Ollantaytambo a fost construit chiar pe ruinele unui alt oraș antic. Se preconizează că acesta din urmă ar avea peste 10.000 de ani și este posibil ca să fi fost ridicat de o civilizație extrem de avansată, care nu și-ar fi avut originile pe Terra, ci pe o planetă îndepărtată de a noastră, scriu cei de la efemeride.ro. Exista numeroase legende locale care susțin că orașul megalitic a fost ridicat cu ajutorul zeilor și a fost proiectat în așa fel încât să satisfacă nevoile navelor spațiale care aterizau în incinta sa. Această teorie nu este încă demonstrată, dar putem spune că explică cel mai bine existența unui oraș ridicat cu ajutorul tehnologiei pe care nici omul din secolul 21 nu o posedă.
Vorbesc gurile rele că un angajat de la o unitate medicală din zonă scuipă pe…
Start în campania electorală pentru turul al doilea tur de scrutin pentru prezidențiale. Duminică, 18…
Magdalena Șerban În organizarea Consiliul Județean Hunedoara și a Centrului de Cultură și Artă al…
Lucian Rus, primarul municipiului Deva Pentru că a rezolvat o problemă a unora dintre cetățenii…
I.A., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție,…
Un bărbat din municipiul Lupeni s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunea de distrugere după…