Societatea Apa Prod SA are planuri mari şi pe viitor. După ce a implementat mai multe proiecte de investiţii, operatorul de apă demarează o nouă investiţie. Este vorba de fonduri europene, care vor fi utilizate mai mult pentru zona rurală a judeţului Hunedoara, pentru alimentarea cu apă şi canalizare, evident.
Recent, directorul general al societăţii Apa Prod, Victor Arion (foto), declara că ”acest proiect va trebui să fie finalizat până în anul 2023. În toamnă vom afla care este suma exactă alocată de Ministerul Fondurilor Europene proiectului nostru. Acesta va acoperi toată aria în care operează Apa Prod Deva, rezolvând astfel toate problemele legate de reţelele de apă şi canalizare din toate localităţile. Master – planul a generat un proiect cu fonduri europene care se referă mai mult la zona rurală a judeţului, ce nu a fost eligibilă până acum. Vom vedea în final cât va fi valoarea totală pe care o să o primim. Este un proiect cu condiţii specifice, legat de cui i se adresează. Este vorba de localităţi cu mai mult de 2.000 de cetăţeni“.
Se începe cu Peştişu Mare
Reprezentanţii operatorului judeţean au anunţat zonele în care vor începe lucrări la reţelele de apă şi canalizare. Astfel, acestea se vor desfăşura în Peştişu Mare (Hunedoara), culoarul Mureş şi Mesteacăn – Brad. Ele sunt cuprinse într-un proiect pe fonduri europene, însă acesta se află la Ministerul Fondurilor Europene. Lucrările în acest proiect vor demara la Peştişu Mare, după ce primarul Dan Bobouţanu a solicitat urgentarea realizării alimentării cu apă în localitatea aparţinătoare municipiului Hunedoara.
„Dacă proiectul pe un anumit oraş este foarte bine întocmit, operatorul poate începe lucrările pe banii săi, urmând ca apoi, Ministerul Fondurilor Europene să restituie banii. Vom începe foarte urgent lucrările la Peştişu Mare (Hunedoara), culoarul Mureş şi Mesteacăn – Brad”, a declarat Costel Avram, administratorul public al judeţului Hunedoara.
Finanţare nerambursabilă
Directorul general Victor Arion susţine că va fi întocmit caietul de sarcini şi lucrarea va fi scoasă la licitaţie în scurt timp. Lucrările fac parte dintr-un proiect pe fonduri europene care se derulează în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 şi beneficiază de finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune (85 la sută), Guvernul României prin bugetul de stat (14 la sută) şi autorităţile locale beneficiare ale proiectului, membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare Aqua Prest Hunedoara (1 la sută).
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…