Opt bogătaşi din judeţ sunt pe lista neagră a ANAF-ului
La începutul lunii august, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat acţiunea de verificare a celor înstăriţi, catalogaţi drept persoane cu risc fiscal, care nu îşi pot justifica averile acumulate, în urma veniturilor declarate. Dintre primii 313 trecuţi prin filtrul ANAF, opt bogătaşi sunt din judeţul nostru.
18 cu peste 20 milioane de lei
La nivel de ţară, peste 5.000 de persoane fizice sunt suspectate că şi-au ascuns averile ca să scape de plata taxelor. Conform situaţiei prezentate pe site-ul instituţiei, ca urmare a analizelor de risc făcute în luna mai a acestui an, situaţia celor 313 persoane selectate pentru verificări fiscale prealabile arată cam aşa. Un număr de 18 dintre acestea trebuie să justifice averi de peste 20 milioane de lei, 35 sunt cu sume între 10 milioane şi 20 milioane, 48 de persoane cu averi estimate între 5 milioane lei şi 10 milioane lei, iar cei mai mulţi, 118, au între un milion şi cinci milioane de justificat. Cei care prezintă risc de nedeclarare mai mic de un milion de lei, aproximativ 94 din cei 313, au fost selectaţi în mare parte datorită faptului că sunt rude sau afini cu persoanele încadrate în tranşele superioare de risc. „Trebuie să aducă justificări pentru diferenţa între alocările de fonduri precum cheltuieli, constituiri de depozitare sau investiţii dintr-o perioadă, din care au fost scăzute eventualele surse neimpozabile şi veniturile declarate în aceeaşi perioadă“, se arată în comunicatul ANAF.
Ce pedeapsă primesc?
Celor suspectaţi că şi-au ascuns averile le vor fi verificate suplimentar conturile şi proprietăţile, iar sumele nedeclarate vor fi impozitate cu 16 la sută. Reamintim că în vizorul ANAF au intrat asociaţi sau acţionari care au împrumutat firma cu sume mai mari de 200.000 lei, persoanele fizice care cumpără bunuri sau case în valoare de peste 70.000 euro, persoanele fizice cu depozite anuale mai mari de 500.000 lei, dar şi cele care au maşini mai scumpe de 25.000 euro. De fapt, autorităţile au identificat patru grupe de risc: „patronii bogaţi de firme sărace“, cei cu patrimoniu semnificativ, dar fără activităţi economice cunoscute, persoanele cu venituri volatile, respectiv care activează în showbiz, iar în cea de-a treia grupă intră alte persoane neîncadrate în primele trei categorii, dar prezintă riscuri fiscale. Verificarea veniturilor şi a declarării acestora se face începând cu anul 2011 şi până în prezent. După identificarea persoanelor cu risc fiscal, inspectorii se pregătesc de controalele propriu-zise.
Luca Ovidiu ( bozgoru) e printre ei ?sau el da șpagă unde trebuie si nu i-l verifica nimeni???
@Csillag Irina :A munka nem könyörög
However, today Kerala is proving to be an advertisement and commercial hub in the nation which can be giving other states a run for their money.
Despite being flooded with folks, Ubud always ensures a feeling of tranquility and peace, so that it
is a well liked those types of who love loneliness.
And, when you’re lounging on a chair admiring the red sun setting over the honey-coloured cornfields which has a gentle breeze blowing over feet, feel
to take pleasure from this little slice of heaven than which has a good book.