Magdalena Șerban
Organizarea bugetului conform nevoilor cetățenilor este un proces al cărui succes ține foarte mult de gradul de cunoaștere a comunității, dar și de anticipare a evoluției cerințelor, în timp. Astfel, implicarea civică directă poate aduce soluții optime pentru actul administrativ, dar și idei. Orăștienii au acum la dispoziție o platformă tehnică dedicată, tocmai pentru ca proiectele lor să poată fi încărcate, dezbătute și apoi votate pentru implementare.
Front comun
„Inițiativa de bugetare participativă pe care o propunem cetățenilor urbei are ca principal scop implicarea lor într-un proces democratic de deliberare și decizie pentru stabilirea modalității optime de cheltuire a unei părți din bugetul local. Procesul presupune asumarea de către aceștia a unui rol de participant activ în definirea și abordarea problemelor comunității din care fac parte. Așa că, dragi concitadini, puteți veni cu idei până în data de 30 aprilie 2022. Toate propunerile dumneavoastră trebuie încărcate pe site-ul special creat în acest sens, la adresa: http://servicii.orastie.info.ro/…/ portal+bugetare…, de pe pagina web a primăriei. Din 1 până în 15 mai este perioada de evaluare a acestor idei și, dacă este necesar, clarificarea unor aspecte legate de propunerile dumneavoastră. Apoi, în 16 mai, vor fi afișate listele finale cu proiecte eligibile care pot fi votate, precum și lista proiectelor respinse. Între 16 și 31 mai 2022 este intervalul de timp în care dumneavoastră, cetățenii orașului, veți vota proiectele eligibile. Pot participa la procesul de bugetare participativă persoane fizice sau juridice, cetățenii români sau străini care locuiesc, muncesc sau studiază în municipiul Orăștie și au vârsta de minimum 18 ani. De asemenea, pot înainta propuneri de proiecte persoane juridice – asociațiile, fundațiile, ONG-urile și societățile comerciale cu sediul social în municipiul Orăștie. Fiecare proiect declarat câştigător are alocată o sumă maximă de 15.000 de lei pentru implementare. Vă așteptăm ca împreună să facem pași importanți în domeniul investițional și nu numai „, a fost îndemnul lansat de primarul din Orăștie, Ovidiu Laurențiu Bălan (foto).
Trebuie să se știe că…
…în ce privește ideile propuse, ele trebuie să contribuie la îndeplinirea unui obiectiv de interes general (de natura investițiilor, a reparațiilor, a amenajărilor urbane, a dotărilor cu mobilier urban sau similare), să aibă un obiectiv care să se încadreze în aria de competență a Primăriei Municipiului Orăștie și care vizează un spațiu public, să nu intre în aria altor programe ale Municipiului Orăștie (exemplu: finanțări pentru ONG-uri sau alte structuri, finanțări de adunări publice sub formă de festivaluri, evenimente, târguri, etc), să nu fie contrare sau incompatibile cu proiecte aflate în derulare sau integrate în strategiile viitoare ale municipalității, să nu aibă un caracter politic, publicitar, comercial sau etnic, să nu necesite cheltuieli majore de funcționare (întreținere, plata unor drepturi de autor, etc), să fie definite cât mai clar și să se încadreze în bugetul maxim alocat fiecărui proiect.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…
View Comments
Onoare și responsabilitate vei avea atunci când vei face o lege pentru a ajuta la vindecarea rănilor deschise a victimelor torturii pentru a trăi decent și cu demnitate în societate .