Magdalena Șerban
Rectificarea bugetară este așteptată să aducă un echilibru financiar și la Orăștioara de Sus, comună care are mai multe investiții pe rol. Susținerea și finalizarea proiectelor demarate cu precădere pe axă guvernamentală depind foarte mult de acești bani care sunt necesari să acopere cheltuielile catalogate neeligibile în cadrul programelor de modernizare plus fondul de funcționare al instituției publice și cel aferent asistenței sociale.
Pe lista urgentă
„Vrem să finalizăm în anul curent două proiecte câștigate și implementate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). E vorba de extindere și racorduri canalizare în localitățile Bucium, Orăștioara, Ludești și Costești (PNDL II) plus un program de alimentare cu apă, canalizare și racorduri în satul Ocolișu Mic (PNDL I). După ce vom duce la bun sfârșit aceste lucrări, putem să spunem că avem rețea completă. Iar dacă e să mergem până la capăt cu detalierea necesarului financiar, nici fondul destinat bunei funcționări nu e acoperit până la finele anului, deci și aici trebuie bani. Totodată, capitolul asistență socială trebuie asigurat până în decembrie 2021, inclusiv. Despre reabilitări și reparații la drumuri nici nu are rost să vorbim, deoarece la cei 40 de kilometri cât este rețeaua locală (drumuri comunale, vicinale, ulițe, străzi) am prevăzut doar 20.000 de lei la începutul anului, deci extrem de puțin. Din păcate, orice mișcare se face în sensul acesta înseamnă bani. Nimic nu se mai poate face fără monedă de schimb. Nimic”, a apreciat Vasile Marian Inăşescu (foto), primarul din Orăştioara de Sus. Conștient că vistieria proprie nu permite prea multe, cu toată drămuiala și încercările de a gestiona cât mai bine cifrele, acesta are și o concluzie: “Facem tot ce e omeneşte posibil ca să câştigăm cât mai multe proiecte europene și guvernamentale pentru cetăţenii noştri. În fond, toate aceste investiţii sunt resimţite din plin de către comunitate. Dar există și o latură care a devenit din ce în ce mai greu de onorat, ea fiind reprezentată de obligațiile noastre contractuale legate de faptul că atât cofinanțările cât și sumele neeligibile ce rezultă din proiectele investiționale trebuie să ne revină și să le punem de la noi. Însă trebuie să fim conștienți că satisfacțiile obiectivelor ce rămân în urma noastră sunt pe măsură. Deci eforturi mai mari, dar și rezultate mai mari”, a subliniat alesul local.
Urmează Țurcana – Regina Munților 2021
O altă veste dată de acesta este că hunedorenii ar cam trebui să-și includă în programul de weekend expoziția de tradiție Țurcana – Regina Munților 2021, cea mai cunoscută și mare sărbătoare a oierilor din România, ce va avea loc la Costești, în aceeași locație ca și în anii precedenți, pe 26 septembrie, marcând ediția cu numărul XVI. Vor fi bifate un târg de produse tradiționale și o bursă de ovine, totul fiind organizat de Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine ”Dacia”, membră a Asociației Forța Fermierilor, cu susținerea administrației publice locale. Accesul publicului urmează a fi nerestricționat, dat fiind că se desfășoară în aer liber, însă s-au luat toate măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV2. ,,Rugămintea noastră este ca toți cei care ajung la această expoziție să respecte măsurile sanitare impuse prin reglementările în vigoare (evitarea aglomerației, purtarea măștii, respectarea distanțării, etc). În rest, organizarea se va face prin asumarea tuturor cerințelor actuale, marcate de valul pandemic”, a încheiat primarul.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…