Oraşul Haţeg a prins aripi investiţionale
Magdalena Șerban
Recent, primarul orașului Hațeg a fost la București, la Compania Națională de Investiții (CNI), pentru a realiza pași importanți în concretizarea a două obiective de importanță majoră pentru comunitate.
O bază sportivă modernă
„Am depus studiul de fezabilitate pentru proiectul ce prevede reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea bazei sportive din orașul nostru, proiect în valoare totală de 18.510.485 de lei. Se vrea modernizarea terenului existent, precum și amenajarea unui teren de antrenament de dimensiuni mari, cu o suprafață de joc modernă și dotări aferente (porți, marcaje, fanioane, gazon sintetic, împrejmuire și sistem de nocturnă). Corpurile de clădire existente se vor extinde, realizându-se un complex P+1 în care vor fi spațiile de vestiare, birouri, grupuri sanitare moderne, sală de forță, dar și locuri de cazare a utilizatorilor bazei sportive. Tribunele, două la număr, vor avea aproximativ 600 de locuri fiecare. Se vor face căi de acces din beton și o zonă pentru sală de forță în aer liber, cu dotările aferente (aparate de fitness). De asemenea, se vor reabilita suprafața de joc și împrejmuirile celor două terenuri (minifotbal și tenis) și se vor dota cu echipamente noi. Așadar, vom reabilita, extinde și dota baza sportivă de la Hațeg, cu finanțare de la Compania Națională de Investiții ”, a precizat primarul locului, Adrian Pușcaș (foto).
Creșă nouă
Pe de altă parte, în timp ce foarte multe orașe și municipii din România (să nu mai vorbim de comune) nu au suficiente creșe pe cât are fi nevoie, iar edilii acestor comunități nu se prea înghesuie să vină cu soluții investiționale, lăsând părinții să se descurce cum pot, la Hațeg se va construi una nouă. „Am mai depus, tot la CNI și Planul urbanistic zonal pentru proiectul ce vizează construirea unei creșe medii pe Strada Horea și totodată am purtat discuții legate de materializarea acestui obiectiv în cursul anului 2024. De asemenea am purtat dicuții și referitor la finalizarea proiectelor de reabilitare a căminului cultural din Silvașu de Jos, respectiv reabilitare, modernizare și dotare Cinematograf Dacia, ambele demarate prin această axă a CNI. Împreună cu echipa mea, continuăm proiectul de modernizare al orașului Hațeg, deși resursele din bugetul local sunt limitate, accesăm fonduri guvernamentale și europene pe partea de sport, infrastructură, sănătate, educație, cultură și investim pentru a crește calitatea vieții hațeganilor”, a mai spus alesul local. După cum se știe, România se află pe ultimul loc între ţările Uniunii Europene în ceea ce priveşte asigurarea de locuri în creşe, pentru copiii pe până în trei ani. Așadar, implicarea conducerii din Hațeg e de felicitat. ,, La ora actuală, avem o singură creșă care deservește nu doar orașul nostru, ci și alte comune din jur. Capacitatea e de 21 de locuri, deci insuficientă. De asta am prioritizat. Copilașii trebuie să se dezvolte într-un cadru optim și care să le ofere absolut toate condițiile necesare”, a încheiat primarul.