Cu puţin timp în urmă, administraţia oraşului Haţeg a semnat contractul de finanţare pentru construcţia unui centru de informare turistică. Valoarea programului câştigat pe fonduri europene este de 100.000 de euro, contribuţia locală fiind de două procente. Termenul de implementare a proiectului este de şase luni.
„Am semnat contractul la Ministerul Dezvoltării, iar Centrul va fi construit în zona Muzeului Ţării Haţegului. Va fi o clădire de dimensiuni reduse, cu peste 50 de metri pătraţi, însă spaţiul alocat o să fie suficient pentru desfăşurarea activităţii de promovare. Vizitatorii care aleg ţara Haţegului ca destinaţie turistică vor putea primi pliante, diverse broşuri informative şi materiale de interes, cu privire la punctele de atracţie din zonă, trasee şi circuite, posibilităţi de cazare etc”, a precizat Marcel Goia (foto), edilul-şef al oraşului Haţeg.
Pe de altă parte, primarul Goia a ţinut să menţioneze că noul centru se va potrivi ca o mănuşă trendului ascendent pe care îl cunoaşte turismul în ţara Haţegului, unul dintre obiectivele cele mai vizitate rămânând Mănăstirea Prislop. După cum se ştie, mormântul părintelui Arsenie Boca adună pelerini din toată ţara, numai în recenta minivacanţă de 1 Mai, numărul acestora depăşind 95.000. Aşa că şi localnicii au pus-o de-o mică afacere în ce priveşte cazarea.
„Săptămânal, începând cu ziua de joi, nu se mai găsesc locuri de cazare nici în Haţeg şi nici în localităţile din imediata vecinătate. Oamenii se cazează chiar pe la Băcia sau Deva, pentru a putea veni la mănăstire. Foarte mulţi cetăţeni şi-au transformat locuinţele sau o parte din acestea, în pensiune. Tocmai pentru că din cazare pot obţine un venit. Din 2010, mănăstirea a devenit un principal punct de atracţie al ţării Haţegului. Cine ajunge în zonă, cu siguranţă că-şi doreşte să viziteze şi alte obiective, cum sunt biserica de la Densuş, Parcul Dinozaurilor de la General Berthelot, Sarmizegetusa, Colţ, Casa Dinozaurilor Pitici din Sânpetru, bisericile vechi din comuna Sântămăria-Orlea şi multe altele. Un astfel de centru de informare le va fi util în obţinerea unor detalii turistice care să-i ajute la petrecerea timpului liber”, a concluzionat primarul Marcel Goia. Acesta a mai spus, tot ca o noutate, că primăria a primit o solicitare din partea Mănăstirii Prislop, pentru construcţia unei noi biserici, motivul reprezentându-l numărul mare de enoriaşi şi supraaglomerarea vechiului lăcaş de cult, în timpul slujbelor religioase.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…
View Comments
Hategul are trei mari nevoi pe langa cea enuntata
1. Indicatoare clare spre Manastirea Prislop si fluidizarea traficului intrucat ulitele din Silvasul de Sus au ramas stramte, cetatenii amplasandu-si pensiunile in drum la iesirea spre Manastire. Completata cu eliminarea iarmarocului insalubru si abject de pe deal unde sanepidu nu a fost niciodata si unde Adventistii de Salas vand virsli dubiosi, acceptati de administratia Goia illegal doar pentru completarea pe orice cale a Bugetului local. Stimate domnule primar majoritatea consilierilor sunt de toata jena. (da' asta chiar nu-I vina dumitale).
2. Amplasarea unui sens giratoriu la Petrom in locul "Lotusului Timis", si inca unul in locul "semaforului mortii" de pe centura, Hateganii stiu de ce.
3. Doamna Carmen Harau (Pro-Serv) si domnul viceprimar (subantrepriza) se termine lucrarile parasite si neterminate de tip "asfaltare olteneasca", apropos DNA si inspectoratul in constructii sunt in vacanta deja ???
Domnului primar insanatosire grabnica