Magdalena Şerban
Comunitatea din Orăştie l-a ales ca primar, la alegerile din 10 iunie, pe Ovidiu Bălan (foto), aşa că a venit timpul ca acesta să-şi preia mandatul. Ieri, în prezenţa prefectului Sorin Vasilescu, a salariaţilor Primăriei Orăştie, a unor membri locali ai partidelor politice şi agenţi economici, a fost învestit în funcţie noul edil-şef al urbei, s-a constituit consiliul local, s-au desemnat membrii celor cinci comisii de specialitate şi totodată, s-a ales viceprimarul municipiului.
Prima şedinţă, primul hop
Dacă la votul acordat celor 19 consilieri locali (11 de la USL, şase de la USP şi doi de la PP-DD) nu a fost nici o problemă, nu la fel s-a întâmplat în cazul alegerii viceprimarului. Considerând că propunerea pentru postul de viceprimar ar fi trebuit să fie alta, “grupul roşu” al alianţei USL, format din patru consilieri, a preferat să nu voteze. “Grupul PSD a considerat că propunerea nu ne reprezintă, nefiind cu adevărat voinţa USL-ului. Se pare că acum, fosta Alianţă DA, care s-a reconstituit la Orăştie, încearcă să-şi impună viceprimarul pe uşa din spate. După cum se ştie, noi, în campania electorală, l-am susţinut pe domnul Bălan (PSD), iar cei de la PNL au făcut campanie pentru altcineva”, declara Ioan Paşca, unul dintre membrii grupului PSD. Ca urmare, votul a continuat cu cei 15 consilieri, Dorin Popa, preşedintele PNL Orăştie, câştigând fotoliul de viceprimar, cu 14 voturi pro. De menţionat că Dorin Popa este nimeni altul decât cel cu care Ovidiu Bălan, pe vremea când era viceprimar, a fost înlocuit din funcţie, printr-o şedinţă de consiliu local, Popa rămânând astfel pe post până de curând.
Investitori şi locuri de muncă
Ovidiu Bălan, preşedintele PSD Orăştie şi de asemenea, actualul edil al oraşului Paliei, nu este străin de administraţie, el ocupând timp de trei ani postul de viceprimar. „Obiectivele mele sunt atragerea de investitori, crearea de locuri de muncă şi atragerea de fonduri. Orăştia are 3.000 de oameni care lucrează în străinătate şi este pe locul doi la nivel de judeţ, la rata şomajului. Doresc să am alături şi o echipă de consilieri voluntari, pentru a lua cât mai bine pulsul comunităţii. Oraşul are nevoie de dezvoltare”, a subliniat proaspătul primar. Atât fostul primar, Alexandru Munteanu, cât şi fostul candidat la primărie din partea USP, Lucian Heiuş, au rămas în sânul comunităţii, câştigând câte un mandat în consiliul local.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…