Comisia de Inspecţie Tehnică a CNAIR a verificat, în teren, întregul lot 3 al Autostrăzii Orăştie – Sibiu, pe care au fost semnalate din nou probleme. Acest tronson, delimitat de localităţile Sălişte şi Cunţa, a fost redat circulaţiei din toamna anului trecut, după ce o parte din el a fost demolat şi reconstruit. Scopul inspecţiei în teren a fost să se analizeze care este starea lucrărilor la segmentul din şoseaua de mare viteză, refăcut recent şi pentru a se dispune măsurile necesare, astfel încât traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.
Este necesară o expertiză
Potrivit comunicatului CNAIR, în urma verificărilor, Comisia de Inspecţie Tehnică a iniţiat mai multe demersuri. În primul rând, a solicitat un raport către Inginerul Rezident privind stabilitatea la acţiuni statice şi dinamice, dar şi la nivelul siguranţei circulaţiei aferente lucrărilor executate la nivelul întregului Lot 3 Sibiu – Orăştie. Totodată, a fost urgentată problema monitorizării lucrărilor executate la nivelul „gropii”, respectiv la km 259.36 şi km 268.81. „Astfel, în data de 28 ianuarie 2017, a fost realizată cea de-a doua citire în cadrul monitorizării, citire necesară pentru stabilirea existenţei sau nu a unor probleme. Urmează să fie întocmit un raport de către Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, cea care se ocupă de monitorizare”, se arată în comunicatul companiei.
Reamintim că pe Autostrada Orăştie – Sibiu, pe segmentul Sălişte – Sebeş, luna trecută a apărut o denivelare. Din acest motiv, au fost impuse restricţii temporare de circulaţie, fiind efectuate reparaţii. Şoferii au numit zona o adevărată „trambulină” pe autostradă, periculoasă pentru participanţii în trafic.
De la Deva la Lugoj, pe autostradă
În altă ordine de idei, reprezentanţii Guvernului susţin că între Lugoj şi Deva se va putea circula pe autostradă din acest an, construcţia integrală a drumului fiind finanţată total. În proiectul de buget pe 2017 pentru acest segment de autostradă este alocată suma de 805 milioane de lei. Garanţii pentru finalizarea şoselei de mare viteză Lugoj – Deva în acest an a dat şi ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, precum şi a altor sectoare de autostrăzi . „Anul acesta finalizăm 90,3 kilometri de autostradă. Lugoj – Deva, lotul 2, lotul 3, lotul 4, Sebeş – Turda, lotul 3, lotul 4 şi pe Bucureşti – Braşov, tronsonul Bucureşti – Ploieşti, legătura cu oraşul. Anul acesta vor fi construite. Noi le finalizăm”, a declarat Sevil Shhaideh în cadrul unei emisiuni televizate. În plus, reprezentanţii Guvernului au anunţat că la începutul lunii februarie va fi deschis Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva, între Traian Vuia şi Margina, cu o lungime de 15 kilometri. Lucrările la această porţiune de drum au fost încheiate, dar din motive juridice, nu puteau fi recepţionate de către CNAIR, acum, aceste aspecte fiind soluţionate.
STIMAȚI CONCETĂȚENI ROMÂNI Mă adresez fiecăruia dintre Domniile Voastre deoarece țara noastră, a fiecăruia în…
Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…