Păpădia, detoxifiant natural
Multe persoane se miră când le recomand să folosească păpădia pe post de salată verde lângă orice fel principal.
Păpădia intră în gama plantelor de primăvară care au un puternic efect detoxifiant şi o mulţime de vitamine, minerale şi substanţe chimice naturale. Or, detoxifierea de primăvară este un lucru absolut necesar după o iarnă încărcată de grăsimi saturate din carne şi carenţe de vitamine… Cred că doar bunicii şi străbunicii noştri trăiţi la ţară cunoşteau cu adevărat beneficiile acestor miraculoase plante; nu degeaba foloseau toată planta pe post de salată atunci când apărea şi rădăcina de păpădie pe timp de iarnă conservând-o într-un fel mai puţin cunoscut: o strângeau primăvara înainte de a înflori, o uscau la soare iar apoi în cuptor; o râşneau apoi şi o făceau pudră, folosind-o astfel dimineaţa în loc de cafeaua uzuală de astăzi, tot timpul anului… iată ce beau, în unele zone, strămoşii nostri pe stomacul gol dimineaţa… o plantă ce curăţă sângele şi sistemul digestiv, elimină metalele grele din ţesuturi, ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi, fiind şi un diuretic puternic. Indicaţia ei principală – în afecţunile ficatului şi ale colecistului… Dacă aveţi tendinţa să strâmbaţi din nas pentru că ştiţi că are gust amar, atunci încercaţi să o culegeţi înainte de a înflori iar dacă nu mai găsiţi decât păpădii înflorite, le puteţi folosi asezonate cu un ulei presat la rece şi lămâie şi n-o să puteţi face mari diferenţe între salata verde şi această plantă, mai ales dacă o combinaţi cu orice aveţi la masă: cartofi, grătar, orez… Efectul acestor salate o să-l vedeţi după câteva zile, când o să va simţiţi uşori şi plini de energie şi să nu mai vorbim de costul… gratuit…
(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)