Parcul Industrial Hunedoara: tarif mai mic la energia electrică
Pentru Parcul Industrial Hunedoara, un mare plus al anului în curs îl reprezintă faptul că în urma negocierilor purtate de conducere cu reprezentanţii Enel, s-a obţinut un tarif cu 22 de procente mai mic decât cel contractat iniţial pentru energia electrică. Totodată, vestea bună este că începând cu luna ianuarie 2015, agenţii economici alimentaţi pe linia de 0,4 KV vor plăti 162 lei pentru un MW.
Va mai scădea cu încă 15 procente
„La preluarea mandatului, preţul pe un MW era de 248 de lei. În vara anului trecut, am reuşit să renegociez tariful la 218 lei pe MW, iar de curând, în urma altor negocieri, am ajuns la un tarif de 180 de lei pentru un MW. Deci, în momentul de faţă, plătim cu 28 la sută mai puţin decât am făcut-o iniţial. Bineînţeles, la acest preţ se adaugă taxele impuse de ANRE”, spune directorul general al SC Parc Industrial SRL, Valeriu Bejinariu (foto). Acesta susţine că a primit oferte mult mai avantajoase de la alte companii, dar deocamdată trebuie respectat contractul cu Enel. Potrivit noilor oferte, tariful pe MW poate scădea cu încă 15 procente, preţul cel mai mic obţinut fiind de 162 de lei. „Le-am comunicat agenţilor economici că începând cu 1.01.2015 vom avea un nou tarif pe componenta de energie electrică activă, am şi reformulat contractele de subfurnizare cu ei, iar aceştia s-au arătat încântaţi. Noi puteam sta liniştiţi şi să mergem cu preţul care ne era oferit, dar interesul nostru este să creăm condiţii avantajoase pentru agenţii economici care vin sau care activează deja în Parcul Industrial”, mai afirmă directorul general.
Linie electrică închiriată
„De asemenea, suntem în procedură avansată cu unul dintre agenţii economici de pe platforma noastră industrială, care mai deţine un punct de lucru în afara Parcului. Având probleme reale legate de alimentarea cu energie electrică a respectivului punct de lucru, am decis să-i întindem o mână de ajutor şi îi vom închiria linia de 6KV care pleacă din staţia electrică nr. 1, precum şi un transformator de 750 KVA, pentru a-şi construi propria staţie electrică. Politica noastră în raport cu agenţii economici din Parc este una bazată pe asigurarea tuturor facilităţilor posibile pentru reducerea costurilor unitare aferente producţiei sau prestărilor de servicii care fac obiectul activităţii lor”, a adăugat Valeriu Bejinariu.
Turism industrial, din 2015
Mai trebuie spus că în 2015, Parcul îşi va diversifica gama de activităţi pe care le va oferi agenţilor, atrăgând noi colaboratori care vor asigura servicii de calitate şi chiar mai ieftine, pornind de la cele inginereşti, până la cele de curăţenie industrială sau de transport de mărfuri şi călători. O altă noutate este că administraţia Parcului pregăteşte un proiect major, tot pentru anul ce urmează. „Împreună cu o companie din Italia, vom pune bazele unui program amplu de relocare în România a agenţilor economici din Europa. Este o mai veche şi ambiţioasă idee de-a noastră, legată de aşa-zisul turism industrial, care pentru prima dată în România va prinde contur în municipiul Hunedoara. În momentul de faţă încercăm să identificăm un spaţiu adecvat pentru sediul companiei, companie care va avea în conducerea sa şi hunedoreni. Activitatea societăţii va începe atât în Parcul Industrial, cât şi în municipiul Hunedoara, imediat după debutul lui 2015”, a subliniat directorul general al Parcului Industrial Hunedoara.