Pasionaţii de enduro au fost impresionaţi de Straja
Concurenţii care au luat startul la prima etapă din Campionatul Naţional de Enduro s-au arătat impresionaţi de traseul ales de organizatori. Straja s-a dovedit a fi locaţia perfectă pentru acest sport, iar „riderii” şi-au putut duce la limită motoarele dar şi măiestria. Printre concurenţi s-a aflat şi Dani Oţil, vedeta de la „Neatza”.
Pentru motocicliştii profesionişti
Pasionaţii de sporturi extreme s-au întrecut în Straja, la peste 1.000 de metri altitudine, pe 240 de kilometri de traseu montan extrem de dificil, la prima etapă a Campionatului Naţional de Enduro. Motocicliştii au apreciat competiţia ca una extrem de dificilă, iar mulţi dintre ei se gândesc, pe viitor, să-şi stabilească în staţiune una din locaţiile de antrenament. Printre cei care s-au aliniat la start s-a aflat şi iubitul Mihaelei Rădulescu, vedeta programului de dimineaţă de la Antena 1. „Întotdeauna am avut dorinţa de a ajunge aici, în Straja, dar nu s-a legat. Am văzut nişte fotografii la prietenii mei care au fost în Straja şi iarna, şi vreau neapărat să vin să mă dau şi pe zăpadă. În plus, am descoperit şi nişte prieteni buni care au aici căbănuţe şi cred că se trag nişte petreceri tari aici. Vorbind de concurs, noi suntem obişnuiţi cu cursele mai grele şi de viteză mai mică, am venit aici chiar pentru antrenament înainte de Romaniacs, asta înseamnă o cursă foarte dificilă, cea mai grea de pe planetă. Ceilalţi concurenţi sunt destul de rapizi şi în plus, au venit mulţi din Ungaria, oamenii sunt foarte rapizi”, a spus Dani Oţil. Etapa din Straja a fost dedicată motocicliştilor profesionişti, ea fiind apreciată ca extrem de dificilă, în condiţiile în care concurenţii au parcurs doar cărări de munte, grele şi pline cu noroi.
Vor să atragă turişti şi vara
Competiţia a atras mulţi turişti în Straja, acesta fiind şi unul dintre scopurile organizatorilor locali. „Nu putem face turism de vară dacă nu facem şi evenimente. Consider că prin păstrarea tradiţiilor şi organizarea acestor evenimente, se va auzi tot mai mult de Valea Jiului şi, de ce nu, şi în acest fel vom atrage turişti în Valea Jiului”, a declarat Emil Părău, unul dintre organizatori. Turiştii sosiţi la Straja pentru concurs au avut însă şi un regret, acela că telegondola nu a funcţionat. Etapa de enduro din Straja a fost împărţită pe două zile, iar „riderii” au mai avut şi două probe speciale, cronometrate: enduro test şi cross test, pe lângă cursele care au totalizat 240 de kilometri de „căţărare” sau coborâre prin sălbăticia muntelui.
Oameni denaturati, cum sa atragi turisti cu zgomot si poluare ? Dar vietuitoarele padurii ce zic, e bine ?
De ce nu s-au stans acei oameni sa adune gunoaiele de peste iarna ? Sau sa planteze copaci ? Aceasta sursa de poluare si distrugere ar trebui mutata doar pe circuite artificiale, sa se dea acolo peste cap pana le ies ochii !
Oameni denaturati, cum sa atragi turisti cu zgomot si poluare ? Dar vietuitoarele padurii ce zic, e bine ?
De ce nu s-au stans acei oameni sa adune gunoaiele de peste iarna ? Sau sa planteze copaci ? Aceasta sursa de poluare si distrugere a naturii ar trebui mutata doar pe circuite artificiale, sa se dea acolo peste cap pana le ies ochii !