Pe strãzile din Simeria, gropile reapar, precum ciupercile dupã ploaie

  Oana Mihnea

La redacţia noastră a sosit o sesizare din partea unor locuitori ai oraşului Simeria, referitoare la calitatea lucrărilor de reabilitare a reţelei de apă şi canalizare, executate în localitate. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât, chiar şi după ce lucrările pe anumite străzi s-au încheiat, gropile au apărut la nici câteva zile distanţă.

Lucrări de mântuială
La fel ca şi în alte localităţi din judeţ, şi Simeria a fost cuprinsă în proiectul pe fonduri europene derulat de SC Apa Prod SA Deva pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canal. Cert este că, în astfel de situaţii, carosabilul are de suferit inevitabil, însă constructorul este obligat prin contract să îl readucă la starea iniţială. În Simeria, dezastrul nu s-a întins doar pe porţiunea de asfalt, ci a ajuns până pe zonele verzi de lângă casele oamenilor. Situaţia a devenit de nesuportat pentru cetăţenii care locuiesc pe aceste străzi. Spre exemplu, pe strada Pr. Nistor Socaciu, lucrările s-au încheiat în urmă cu aproximativ două săptămâni, însă acum a apărut un lanţ de cratere de-a lungul fostei săpături, oamenii acuzând că execuţia a fost de mântuială. Mai mult, „în aceste zile se asfaltează strada Libertăţii, doar în zonele afectate, însă modul amator în care se face această lucrare ne-a adus în pragul disperării. După ce toată vara zonele verzi au fost zone de depozitare de materiale (inclusiv piatră şi nisip), am fost nevoiţi şi să înghiţim praf la nesfârşit“, spune un locuitor al oraşului Simeria.

Mai există o şansă?
Firma care execută aceste lucrări este SC Acvatot SA Bucureşti, aceeaşi firmă care lucrează şi în municipiul Deva şi a fost reclamată de deveni în nenumărate rânduri pentru calitatea proastă a execuţiei. Potrivit purtătorului de cuvânt al SC Apa Prod SA Deva, Andreea Morogan, lucrările sunt în desfăşurare, contractul nu s-a încheiat, iar carosabilul cu siguranţă va fi readus la starea iniţială. Pe cealaltă parte, administraţia locală Simeria a trimis mai multe sesizări executantului, în speranţa că lucrurile se vor îndrepta. În ultimă instanţă, primarul oraşului, Emil Rîşteiu, a precizat că, în cazul în care carosabilul nu va fi readus la starea iniţială, să arate cel puţin aşa cum era înainte, nu va semna recepţia lucrărilor. În total, în Simeria sunt 10 străzi cuprinse în acest proiect de reabilitare a reţelei de apă şi canal.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

S-a îmbătat criță și a fă­cut praf un bolid cum­părat din banii pu­blici. Cârcotașii dintr-o…

4 ore ago

Şoseaua Hunedoara-Sântuhalm, modernizată la standardul TransRegio pentru conexiune directă cu A1

Şoseaua care face legătura între mu­ni­cipiul Hunedoara şi localitatea Sântuhalm, de lângă municipiul Deva, una…

4 ore ago

Bulina albă

Cristian Merișanu, primar municipiul Vulcan Pentru că alături de promotorii locali în turism organizează și…

4 ore ago

Bulina neagră

Andreea P., din Petrila Pentru că a fost acuzată de delapidare și riscă închisoarea, după…

4 ore ago

Te-ai vaccinat împotriva Covid? S-ar putea să ai probleme cu inima

Un nou studiu publicat de revista Nature dezvăluie informații despre mo­dul în care nanoparticulele lipidice…

4 ore ago

Nu s-a schimbat nimic. Cu salarii babane, unii medici încă cer șpagă

Anul trecut, a fost observată o creștere semnificativă a numărului de pacienți care au reclamat…

4 ore ago