Percheziţii la firmele unui cunoscut afacerist din Valea Jiului. Reţea de evazionişti cu produse din lemn, destructurată
Ieri, procurorii şi poliţiştii de la Crimă Organizată din Piteşti, împreună cu colegi din alte judeţe, au efectuat 72 de percheziţii la domicilii şi sedii de firme din judeţele Argeş, Constanţa, Vâlcea, Teleorman, Maramureş, Gorj, Sibiu şi Alba, cinci dintre acestea având loc la noi în judeţ. Vizat de controalele oamenilor legii a fost un grup infracţional organizat, acuzat de infracţiuni economice, tăiere şi furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată, dare de mită şi altele.
Potrivit procurorului Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT, percheziţiile de la noi din judeţ au fost la Lupeni, la sediul social al firmei Comexim R, precum şi la trei puncte de lucru ale societăţii din Uricani, Sântămăria-Orlea şi Balşa. A cincea percheziţie a vizat un punct de lucru al firmei Lompry din Petroşani. Firma Comexim R cu sediul în Lupeni apare pe pagina electronică de prezentare ca fiind reprezentată legal de Emil Părău, cunoscut om de afaceri din Valea Jiului, având ca domenii de activitate exploatare forestieră, producţie de semifabricate din lemn, închiriere de mijloace de transport etc.
Duşi la audieri la Piteşti
Din datele anchetatorilor, grupul infracţional organizat a fost iniţiat şi creat în 2011, de C. V., administratorul unei firme care se ocupa de prelucrarea lemnului. La grupare au aderat angajaţii societăţii, precum şi alte persoane care aveau relaţii cu firma. Fiecare membru al grupării avea sarcini trasate de C. V., inclusiv cum să ascundă şi să şteargă urmele privind tăierile ilegale de arbori. Ulterior, lemnul era prelucrat în cadrul unei fabrici din judeţul Vâlcea şi apoi transportat în Portul Constanţa pentru export către ţările arabe. Din punct de vedere contabil, cheresteaua a fost subfacturată în cadrul unui circuit format din patru firme, diferenţa de bani nefiscalizată fiind însuşită de către membrii grupării infracţionale. În plus, anumite societăţi din cadrul circuitului economico-financiar au beneficiat şi de sume foarte mari, cu titlu de rambursări de TVA. Prejudiciul cauzat numai pentru un an din perioada investigată a fost stabilit la o valoare de aproximativ 4.000.000 de euro. Ieri, la sediul DIICOT – ST Piteşti au fost duse pentru audieri 30 de persoane, afaceristul hunedorean nefiind printre acestea, conform unor surse din Parchet.
Un hot si un bandit ,cum credeti ca s a imbogatit in halul acesta.
Un hot si un bandit doar pentru ca s-a imbogatit? Esti invidios Florin, banuiesti ca nu avea cum sa se imbogateasca in mod cinstit (caz in care ai fi foarte limitat), sau stii sigur si concret ca a furat?
Cum il cheama peacest patron? C.V. e putin. Trebuie dat numele complet.
Săi dau muuueee la c.v