Actualitate

Percheziții și la noi în județ, într-un dosar de falsificare de permise de conducere și acte de identitate

Un număr de 95 de percheziţii au fost efectuate, ieri dimineaţă, în 12 judeţe şi în Capitală, pentru destructurarea unor gru­pări specializate în contrafacerea per­mi­selor de conducere şi a documentelor de identitate.

Tip piramidal
Peste 50 de persoane au fost duse la audieri. „Astăzi, 4 martie 2025, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti, au pus în aplicare 95 de mandate de percheziţie do­mi­ciliară, în judeţele Argeş, Vâlcea, Dâm­boviţa, Vrancea, Olt, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Mureş, Hunedoara, Maramureş, Pra­ho­va şi municipiul Bucureşti, într-o cauză penală privind constituirea unui grup in­frac­ţional organizat, fals material în înscrisuri oficiale, fals informatic, uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic, fals privind iden­titatea, fals în declaraţii şi con­du­ce­rea unui vehicul fără permis de conducere”, infor­mea­ză IPJ Argeş, citat de Agerpres. Potrivit sursei citate, din ma­terialul probator adminis­trat a rezultat că, în­ce­pând cu anul 2020, s-ar fi constituit şi ar fi ac­ţio­nat, în ju­deţul Argeş, 5 grupări de crimi­na­li­tate or­ganizată, de tip piramidal (struc­turate pe ba­za unor relaţii de rudenie, ve­ci­nă­tate sau pri­e­te­nie), spe­cia­li­zate în con­tra­facerea per­mi­selor de con­ducere şi a do­cu­mentelor de iden­ti­tate, sco­pul fiind obţinerea într-un timp scurt de beneficii materiale con­sis­tente.

Voiau documente false
Membrii grupurilor infracţionale orga­ni­zate ar fi înlesnit pentru cetăţeni români şi străini obţinerea contra cost a unor permise de conducere false, precum şi acte de identitate care ar fi atestat, în mod nereal, că persoanele în cauză ar fi avut domiciliu sau reşedinţa pe teritoriul respectivelor state. „Sub coordonarea liderilor, per­soa­nele cercetate din eşaloanele inferioare ar fi identificat persoane interesate să obţină documente false (cărţi de identitate şi per­mise de conducere) şi ar fi colectat sumele de bani primite de la acestea, pe care ul­te­rior le-ar fi predat liderilor, primind un pro­cent din încasări”, precizează Poliţia.
Interacţiunea între membrii grupărilor de criminalitate organizată şi „clienţi” s-ar fi re­a­lizat prin intermediul unor reţele sociale şi servicii de mesagerie online.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura