Categories: Actualitate

Peste 1.000 de săteni din Şoimuş au rămas fără apă

 

Natalia Bumbac

Apa Prod SA a anunţat într-un comunicat că din data de 3 mai 2017 a sistat furnizarea apei către Primăria Şoimuş. În aceste condiţii, aproape 1.200 de cetăţeni din Şoimuş, Bălata şi Boholt au rămas pe uscat. Motivele pentru care operatorul de apă şi canalizare a luat această decizie este lipsa unui răspuns din partea primăriei la o solicitare pe care i-a adresat-o.
Lipsă de comunicare între părţile din contract
„Deoarece Primăria Şoimuş nu a comunicat şi pus la dispoziţie informaţiile şi documentele solicitate de Apa Prod SA, s-a procedat la sistarea furnizării apei către aceasta. De asemenea, menţionăm că la data de 1 mai 2017, debitul restant al Primăriei Şoimuş către Apa Prod SA este de 441.772 de lei”, se precizează în comunicatul societăţii. Operatorul de apă şi canalizare a mai precizat că furnizarea apei va fi reluată după îndeplinirea tuturor obligaţiilor de către Primăria Şoimuş. Purtătorul de cuvânt al Apa Prod SA, Andreea Morogan, a explicat că apa a fost oprită şi în condiţiile în care contractul dintre cele două părţi a încetat de drept, nefiind prelungit. Contractul a fost încheiat pe o perioadă determinată pentru a fi testată noua reţea de conducte întrodusă pe raza comunei. Iar, întrebarea la care Apa Prod SA a cerut un răspuns a fost „la ce foloseşte Primăria Şoimuş apa?”, a mai spus Andreea Morogan.
Are nevoie de autorizaţii
Contactat pentru a ne da un punct de vedere faţă de situaţia relatată mai sus, primarul comunei Şoimuş, Mihai Irimie, a declarat că va face tot ce-i stă în putere pentru ca oamenii să aibă din nou apă la robinete. „Contractul de furnizare a apei potabile este încheiat între primărie şi Apa Prod SA, pentru că reţeaua este în proprietatea comunei, fiind înfiinţată printr-un proiect finanţat din fonduri europene. Acum, ni s-a cerut să creăm un serviciu autorizat de Direcţia de Sănătate Publică, Garda de Mediu şi Direcţia de Gospodărire a Apelor care să se ocupe de furnizarea apei. Despre acest lucru am fost anunţat în aceeaşi zi în care a fost oprită apa. Am discutat cu cei de la ADI «Aqua Prest», asociaţie din care facem parte, pentru a găsi o soluţie. Obţinerea autorizaţiilor, din câte ştiu, durează între 30 şi 90 de zile. Voi face tot ce pot pentru a rezolva problema”, a spus primarul comunei Şoimuş.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • mai guiiiiiit o sa obtii autorizatie de functionare si distributie a apei cind o face plopul pere......

Recent Posts

LICITAŢIE

CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zo­nă, ajuns, cum se spu­ne cu sacii în căruță,…

o zi ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…

o zi ago

Când va fi SFINȚITĂ Catedrala Mântuirii Neamului: „Permanent deschisă închinătorilor”. Cât ne costă Catedrala

Catedrala Națională va fi sfințită du­mi­nică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecu­menic Bartolomeu I al…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…

o zi ago

Bătută măr de sărbătorile de iarnă

O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de săr­bătorile de…

2 zile ago